ריזוטו עם תמצית עגבניות צהובות
ריזוטו אורז ופרמזן בתמצית עגבניות שרי, שומר ובצלי שאלוט. טעם מעולה ומרקם מדהים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1/2 1 כוסות אורז לריזוטו (ארבוריו)
1 ק"ג עגבניות שרי צהובות
שומר
גזר
זוקיני
100 גרם חמאה
3 בצלי שאלוט
100 גרם גבינת פרמזן
פלפל שחור
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
1 שמים בבלנדר את עגבניות השרי עם שני בצלי שאלוט ועם שומר. מרסקים דק במשך כדקה. נותנים לתמצית העגבניות לנוח מינימום חצי שעה, עדיף עד 3 שעות. מסננים ושומרים את המיץ.
2 חותכים גזר וזוקיני לקוביות קטנות, מבשלים על אש קטנה ב-50 חמאה (בסיר סגור), עד שהירקות מתרככים, אבל לא מקבלים צבע.
3 במחבת, מחממים שמן זית. מטגנים בצל שאלוט חתוך דק. מוסיפים אורז ומטגנים כ-5 דקות עד שהאורז הופך להיות שקוף.
4 מוסיפים ככוס מים רותחים ומבשלים במשך כ-10 דקות. אם יש צורך, אפשר להוסיף עוד מים.
5 מוסיפים ככוס של תמצית עגבניות, נותנים לנוזלים להתאדות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הירקות המבושלים. ממשיכים בפעולה: מוסיפים נוזלים של תמצית העגבניות, מערבבים עד שהאורז מתבשל מספיק.
6 מוסיפים גבינת פרמזן מגוררת ואת שארית החמאה לתוך האורז כדי להפסיק את הבישול.
7 מגישים עם עגבניות שרי צלויות וחתיכות פרמזן.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!