תמונת AVI׃ mako
סופריטו מושיקו לימוני
תבשיל פרגיות, תפוחי אדמה ובטטות, עם טוויסט מדליק של חמצמצות
מושיקו כהן | מאסטר שף
| פורסם 12/07/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
שמן לטיגון עמוק
4 תפוחי אדמה אדומים חתוכים לקוביות
2 בטטות חתוכות לקוביות
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול, פרוס לחצאי סהר
6 סטייק פרגית
1 כוס מים רתוחים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1 מטגנים את תפוחי האדמה והבטטות בשמן עמוק עד למצב צ'יפס. מניחים על נייר סופג.
2 בסיר שטוח מטגנים בשמן זית את הבצלים הפרוסים עד שהם צהבהבים, וסוגרים את סטייק הפרגית משני הצדדים.
3 מוסיפים לכוס המים הרתוחים את כל התבלינים, מערבבים ויוצקים לסיר עם הפרגיות והבצל.
4 מוסיפים את מיץ הלימון, ומבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות.
5 מסננים את תפוחי האדמה, מצרפים לסיר וממשיכים לבשל עוד 20 דקות (בשלב הזה אפשר לתקן תיבול).
6 ברגע שהנוזלים הצטמצמו מכבים את האש.
7 מסדרים על צלחת סטייק, תפוחי אדמה ובטטות, ומגישים.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות)
קלוריות | 1093אנרגיה |
חלבונים | 101 גרם |
פחמימות | 66 גרם |
שומנים | 45 גרם |