אוכל
צילום׃ דניאל בר און

עוגיות בסגנון "עבאדי"

ליד כוס תה של אחר הצהריים, אין כמו עוגיות מלוחות. מתכון פשוט וטעים שעושה מחווה לעוגייה הכי מפורסמת בישראל בעשרים דקות עבודה

ריקי סוויסה | מאסטר שף | פורסם 26/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כוסות קמח

1/2 חבילת חמאה מומסת

1/2 כוס שמן

1 אבקת אפייה

1 כף גדושה מלח

לציפוי:

ביצה

1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה:

1 בקערה מנפים את הקמח ומוסיפים חמאה מומסת, שמן, מלח ואבקת אפייה. במעבד מזון מעבדים לבצק חלק ואחיד.

2 עוטפים בניילון ומביאים לתפיחה של 15-20 דקות.

3 לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לארבעה חלקים ומרדדים לנקניקים ארוכים בעובי 2.5 ס"מ. חותכים ויוצרים כעך עגול. מחממים תנור ל-160 מעלות. בעזרת מברשת מורחים מעל הכעך ביצה טרופה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות עד להזהבה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים