אוכל
תמונת AVI׃ mako

מקלובה

תבשיל אורז עם חצילים וכרובית, מתובל בכל טוב. ניחוחות משכרים של בית

אתי לוי | מאסטר שף | פורסם 18/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 כוסות אורז

4 וחצי כוסות מים

בצל גדול

2 חצילים בינוניים

כרובית גדולה

2 יחידות לימון פרסי

חצי כפית קארי

חצי כפית קינמון

מלח

רבע כפית כורכום

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנות מקדימות: מקלפים את החצילים, פורסים לפרוסות ומטגנים אותם. את הכרובית חותכים לפרחים ומטגנים (או אופים בתנור). את הבצל פורסים לפרוסות דקות, ואת הלימון הפרסי מפוררים ומסירים את הגרעינים.

2 מבשלים את האורז עם המים, מלח וכורכום עד שאין יותר נוזלים (האורז צריך להיות יבש, אבל לא מבושל עד הסוף)

3 מחממים בסיר 5-6 כפות שמן. מניחים גם את פרוסות הבצל, כך שיכסו את כל תחתית הסיר. מעל – מניחים את החצילים המטוגנים, פרחי הכרובים ומעל הכל את האורז. חשוב: בין שכבה לשכבה מתבלים במלח, קארי, קינמון ולימון פרסי.

4 מבשלים על להבה גבוהה 5 דקות, ואז מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30 דקות נוספות.

* אפשר להוסיף מעל שכבת הבצל גם צלעות טלה, אבל עדיף בלי.

* תיזהרו לא לעשות את הטעות שאני עשיתי בתכנית: חשוב להנמיך את הלהבה אחרי 5 דקות של בישול, ולבשל 30 דקות נוספות על להבה נמוכה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!