אוכל
צילום׃ דניאל בר און

מרק תירס וקרם קוקוס עם קציצות בשר

קציצות עסיסיות שמשכשכות בתוך מרק תירס וקרם קוקוס עשיר. לגיוון: עקיצת צ'ילי חריף. פחות משעה עבודה ואתם מול קערה מהבילה

עידו קרוננברג | מאסטר שף | פורסם 26/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.3 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חמאה

2 בצלצלי שאלוט חתוכים לטבעות

2 שיני שום קצוץ

2 קופסאות תירס

1 פחית קרם קוקוס

מלח

פלפל

2 קופסאות בשר משומר

צרור פטרוזיליה קצוצה

ביצה

קמח

שמן לטיגון

צרור כוסברה קצוצה

צרור עירית קצוצה

פלפל צ'ילי

אופן ההכנה:

1 בסיר עמוק מאדים בחמאה קלות בצל שאלוט ושן שום אחת. מוסיפים 2 קופסאות תירס ואת הקרם קוקוס. מביאים לרתיחה, מתבלים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-20 דקות נוספות.

2 בעזרת בלנדר מוט / בלנדר טוחנים את המרק. מסננים, מחזירים לסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה. שומרים שהמרק לא ייקרש (אם צריך, מוסיפים קצת מים מפעם לפעם).

3 במטחנת בשר טוחנים את שימורי הבשר. מוסיפים שאלוט, שום, פטרוזיליה, ביצה וקמח ומערבבים את המסה.

4 בצלחת שמים קמח, מכדררים קציצות ומקמחים. במחבת מחממים שמן לטיגון ומטגנים. כשהקציצות מטוגנות יפה מוציאים ומוסיפים לסיר המרק. ממשיכים לבשל 10 דקות נוספות, מוסיפים את העירית  והכוסברה ומעט פלפל צ'ילי חריף ומגישים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידיד המתמודדים