רביולי דניס עם דניס צלוי
אוהבים דניס? קבלו מנה שיש בה גם רביולי ביתי ממולא בדניס מתובל ומוגש עם פלי דניס עסיסי, ברוטב של ציר דניס
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
לבצק:
200 גרם קמח
2 ביצים
חצי כפית מלח
כפית שמן
לציר:
2 כפות שמן זית
אדרה וראש של לוקוס
1 בצל פרוס
1 גזר חתוך לפרוסות
1 סלרי פרוס
קורט פלפל שחור
כמה גרגירי פלפל אנגלי
עלה דפנה
4-5 שיני שום
חופן שעועית ירוקה
חופן שעועית לבנה מבושלת
2-3 אספרגוס
קורט זעפרן
20-30 גרם חמאה
למילוי:
2 פילטים של דניס בלי עור ועצמות
2 שיני שום
חופן בזיליקום
מלח
פלפל
גרידה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
לדג:
2 פילה דניס נקייים מעצמות, עם עור
מלח
פלפל
כף שמן זית
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפסטה: לשים את כל מצרכי הפסטה יחד בקערה עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. עוטפים בניילון ומניחים בצד לרבע שעה.
2 מכינים את הציר: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את כל שאר המצרכים כולל העצמות וללא הזעפרן והחמאה ומטגנים כמה דקות. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים 45 דקות עם מכסה (או 20-30 דקות בסיר לחץ).
3 מכינים את המילוי: במעבד מזון קוצצים את כל מצרכי המילוי. מתבלים במלח ופלפל (אפשר גם להוסיף חלבון ביצה שיקשור הכל יחד).
4 במכונת פסטה מרדדים את הבצק בחלקים. מתחילים בעובי הכי גדול ויורדים בהדרגה עד הכי דק.
5 קורצים עיגולים מהבצק עם חותכן עוגיות.
6 מניחים כפית מילוי בכל עיגול, סוגרים לחצי ומקפלים.
7 מסננים את הציר שבישלנו לתוך סיר קטן, מרתיחים, מתקנים תיבול, מוסיפים זעפרן וקצת חמאה ומבשלים בתוכו את הכיסוני בצק עד שהם צפים.
8 מטבלים את פילה הדג במלח ופלפל.
9 מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הדג על צד העור עד שקריספי, הופכים לחצי דקה לצד השני.
10 בצלחת ממלאים ציר ורביולי. מניחים את הדג מעל ומטפטפים לימון.