אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פסטת זנב שור

רוטב פסטה בשרי מושלם עם תבשיל עגבניות וזנב שור על פסטה ביתית עבה, של יהודה עמר ממאסטר שף. אתם עוד פה? אנחנו רצנו להכין

יהודה עמר | מאסטר שף | פורסם 05/03/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבשר:

נתח שלם של זנב שור, חתוך לחוליות

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

100 גרם שומן כבש

מלח

חצי כפית זרעי כמון

לימון פרסי יבש

2 שיני שום פרוסות

לבצק:

80 גרם קמח סמולינה

80 גרם קמח דורום

125 גרם חלמוני ביצים

1 כף שמן

חצי כפית מלח

לרוטב:

3 כפות שמן זית

2 עגבניות חתוכות לקוביות

2 שיני שום פרוסות

מלח

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבשר: בסיר לחץ מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל. להוסיף את זנב השור ושומן הכבש ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את המלח, השום, הכמון והלימון הפרסי ומערבבים. מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים כשעה, עד שהבשר רך.

2 במעבד מזון שמים את הקמח, הביצים והחלמונים ומעבדים בפולסים קצרים. תוך כדי מוסיפים לאט-לאט את השמן והמים. ממשיכים לעבד עד לקבלת גוש אחיד של בצק. אם הבצק דביק מדי מוסיפים קמח.

3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מקמחים את הידיים ולשים מעט. הבצק אמור להיות יבש ולא גמיש. מרדדים את הבצק במכונת הפסטה וחותכים לרצועות.

4 מכינים את הרוטב: מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את העגבניות והשום ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות. מוסיפים מלח לפי הטעם.

5 מוציאים את הבשר והשומן מסיר הלחץ ומפרקים את הבשר בעזרת הידיים. מוסיפים למחבת הרוטב מעט מציר הבישול של הבשר ומבשלים את הרוטב עד שהוא מצטמצם מעט.

6 מביאים לרתיחה מים בסיר ומבשלים בהם את הפסטה 2-3 דקות. מעבירים לרוטב. מוסיפים גם את הבשר המפורק ומערבבים. מגישים מיד.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.