אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

קרנץ שוקולד ואגוזי לוז

קינוח טבעוני (כלומר גם פרווה) מעולה במתיקות שוקולדית מתונה ובניחוח עדין של מייפל

יעל ריבר | מאסטר שף | פורסם 13/02/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרם טראפלס שוקולד:

חצי כוס אגוזי קשיו מושרים

רבע כוס אבקת קקאו

3 כפות מייפל טבעי

קורט מלח

חצי כוס חלב שקדים

רבע כוס חמאת קקאו מומסת בבאן מרי

לאגוזי לוז מקורמלים:

חצי כוס אגוזי לוז

חצי כוס מייפל טבעי

קורט מלח

גלידת אגוזי לוז מקורמלים:

1 כוס אגוזי קשיו מושרים

3 כפות מייפל טבעי

קורט מלח

רבע כוס חמאת אגוזי לוז טבעי

רבע כוס אגוזי לוז מקורמלים קצוצים

לקרנץ אגוזי לוז:

חצי כוס אגוזי לוז קצוצים גס

רבע כוס שקדים טחונים

רבע כוס מייפל

2 כפות שמן זרעי ענבים

1 כף חלב שקדים 

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 טוחנים את כל המרכיבים לקרם טראפלס בבלנדר, ומוסיפים בסוף את חמאת הקקאו. יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים למקפיא לכמה שעות.

2 במחבת מבשלים את אגוזי הלוז והמייפל כמה דקות, עד צמצום המייפל. מניחים על נייר אפייה עד שמתקשה. 

3 טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ומוסיפים בסוף את חמאת האגוזים. מכניסים את התערובת למכונת גלידה או לתבנית ומכניסים למקפיא לכמה שעות. מוציאים, מוסיפים את אגוזי הלוז המקורמלים ומערבבים.

4 מערבבים את כל המרכיבים לקרנץ עד לקבלת בצק. מסדרים בתבנית או ברינג ואופים ב-180 מעלות 15 דקות.

5 מרכיבים: מניחים את הקרנץ על צלחת, יוצרים עיגול של טרפלס שוקולד עם רינג ומניחים על הקרנץ. מניחים מעל כדור גלידה וכמה אגוזי לוז מקורמלים שלמים לקישוט.

מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.