אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

פורל מעושן עם תפוחי אדמה

מנה קלאסית של דג ותפוחי אדמה מקבלת טוויסט של טעמים וניחוחות בזכות מילוי של עשבי תיבול, תוספות דומיננטיות של לימון כבוש ואריסה, וטכניקת הכנה מפתיעה שכוללת שיפוד, סיר והמון מלח גס. הגזמנו? אפשר גם בתנור

אדיר נחמיאס | מאסטר שף | פורסם 06/11/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

400-600 גרם דג פורל אדום טרי

4-6 תפוחי אדמה מסוג ראטה (לא קלופים אך שטופים היטב)

כף דבש

מלח

שמן זית

כמה ענפי פטרוזיליה

כמה ענפי בזיליקום

חצי קילו מלח גס

כמה ענפי מרווה

כמה ענפי רוזמרין

חצי לימון טרי

להגשה:

לימון כבוש

אריסה

פסטו טרי

שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 צולים את תפוחי האדמה בתנור בחום גבוה עד שהם מתרככים (בודקים במזלג). שוברים אותם בידיים, מזלפים את הדבש ומחזירים לתנור לכמה דקות נוספות.

2 בינתיים ממליחים את הדג ומורחים בשמן זית. ממלאים את בטנו בענפי הפטרוזיליה והבזיליקום.

3 מרפדים סיר גדול בנייר כסף ומכניסים את המלח הגס עם ענפי המרווה והרוזמרין. משטחים את שכבת המלח.

4 נועצים שיפוד ברזל מתחת לראש הדג, ומעבירים לסיר.

5 מכסים את הסיר ואוטמים היטב בנייר כסף. מניחים על להבה גדולה ומבשלים/מעשנים עד שהדג מוכן והעיניים שלו לבנות.

6 מפרקים את בשר הדג ומתבלים במיץ לימון ומלח. מגישים עם תפוחי האדמה, אריסה, פסטו, לימון כבוש ושמנת חמוצה.

• אפשר ורצוי לטפטף לפני ההגשה מעט שמן זית ולפזר עלי פטרוזיליה שלמים ופרוסות דקות של פלפל חריף אדום ופלפל צ'ילי.

• במקום העישון, אפשר לאפות את הדג בתנור עם מעט שמן זית.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים