קערת פוקצ'ה עם תבשיל במיה ובשר ברוטב עגבניות
קדירה עשירה ומפתה עם בשר עגל ובמיה ברוטב עגבניות, מוגשת בתוך קערה מפוקצ'ה טרייה וריחנית
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (1 מנות):
לפוקצ'ה:
1 וחצי כוס קמח
כפית מלח
כף סוכר
כפית שמרים יבשים
1 כף שמן זית
3/4 כוס מים
לתבשיל הבמיה:
1/4 קילו במיה, מטוגנת בשמן עמוק
שמן צמחי, לטיגון
1 בצל קטן, קצוץ
1/4 קילו בשר עגל (פילה או אנטרקוט), חתוך לקוביות בקוטר 1 ס"מ
1 עגבנייה בינונית טרייה ובשלה, חתוכה לקוביות קטנות
חופן עגבניות מיובשות
2 כפות רסק עגבניות
כוס מים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 שיני שום, קצוצות דק
חופן כוסברה, קצוצה גס
אופן ההכנה:
הפוקצ'ה:
1 מכניסים לקערה את החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד שכל הכמות נבלעת בתערובת.
2 מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד מעט דביק.
3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של כ-45 דקות.
4 לאחר תפיחה ראשונה מרדדים את הבצק ביד לצורת עיגול, ומכניסים לכלי שאפשר להכניס לתנור. מניחים לתפיחה נוספת של כ-20 דקות.
5 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום המקסימלי ל-7-10 דקות, עד שהפוקצ'ה מוכנה ומקבלת צבע זהוב. מוציאים מהתנור ומשאירים בחוץ לצינון.
תבשיל הבמיה:
1 מטגנים בסיר עם מעט שמן צמחי את הבצל והבשר, עד שהבשר מוכן. מוסיפים את קוביות העגבנייה הטרייה, ומערבבים עד שהן מתרככות.
2 מוסיפים את העגבניות המיובשות, רסק העגבניות והמים, ומניחים להתבשל כ-5 דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
3 מוסיפים את הבמיה ומנמיכים את האש.
4 מטגנים במחבת את השום והכוסברה ומוסיפים לתבשיל הבמיה. מערבבים בעדינות ומכבים את האש.
5 מגישים את תבשיל הבמיה בתוך צלחת הפוקצ'ה, עם פלפל ירוק חריף למי שאוהב.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!