ברולה פלפלים חריפים
מנה שתככב על שולחן הבראנץ' או כמנת פתיחה לכל ארוחה אחרת – עם נשיכת חריפות מהממת
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למקל לחם:
500 גרם קמח
4 כפות סוכר
כף מלח
כף שמרים
כפית קצח
כפית סומק
כפית זעתר
חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים
מים לפי העין וההרגשה
לברולה:
7 פלפלים חריפים אדומים
3 פלפל שושקה
200 גרם פטה
מלח פלפל
כף סוכר
לעשבים:
חופן גרגר נחלים
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה (או כל עלה עונתי אחר)
שקדים קלופים חצויים
שמן לטיגון
מיץ לימון
שמן זית
אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר מניחים את כל החומרים ללחם מלבד המים ומתחילים לישה. מוסיפים מים בהדרגה עד שהבצק נוח למגע, וממשיכים ללוש במיקסר במהירות בינונית כ-7 דקות. מניחים במקום חמים כחצי שעה להתפחה.
2 אחרי ההתפחה מעצבים לצורת מקלות, מתפיחים שוב כ-20 דקות ואופים ב-180 מעלות כרבע שעה.
3 לברולה פלפלים חריפים: קולים את כל הפלפלים על אש גלויה, מניחים בקערה, סוגרים בניילון נצמד ומשהים ל-10 דקות. מקלפים את הקליפה השרופה ומנקים מהעוקץ והגרעינים.
4 טוחנים במעבד מזון את הפלפלים הנקיים, הגבינה והתבלינים, עד לקבלת משחה חלקה. טועמים ומתקנים תיבול. מסדרים את המשחה ברינג בגודל הרצוי, מקפיאים חצי שעה או מעבירים למקרר לכמה שעות.
5 שוטפים את העלים של הסלט במי קרח, מסננים ומייבשים.
6 מטגנים בשמן עמוק את השקדים להזהבה קלה, מוציאים וממליחים.
7 בצלחת גדולה שמים את העלים, מתבלים בעדינות בלימון, שמן זית מלח ופלפל ומפזרים שקדים.
8 לפני ההגשה: מפזרים סוכר על הברולה בשכבה דקה ואחידה מקפיאים כמה דקות. שורפים את שכבת הסוכר בעזרת ברנר עד שהסוכר מתקרמל והופך לשכבה פציחה. מעבירים את הברולה ללא הרינג לצלחת עם העשבים, מזליפים עוד קצת שמן זית ומלח, מניחים מעל את המקל לחם ומגישים.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.