צילום׃ מאסטר שף, קשת
סשימי טונה בשלושה רטבים
את סשימי הטובה הזה לא תשכחו. יהודה עמר ממאסטר שף מכין פרוסות דקות של טונה נאה עם שלושה רטבים: רוטב יוזו, רוטב משמשים ורטב איולי צ'ילי, שמשתלבים מושלם
יהודה עמר | מאסטר שף
| פורסם 01/11/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
לסשימי:
300 גרם טונה אדומה טרייה פרוסה דק
חופן מיקרו בזיליקום
חופן מיקרו אפונה
חופן מיקרו חרדל
חופן מיקרו אמריטיוס
3 מיני צנונית
1 מלפפון פרוס דק בקולפן
3 עגבניות שרי חתוכות לסירות
רוטב איולי צ'ילי:
1 כוס מיונז
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית צ'ילי חריף יבש
רוטב משמשים:
100 גרם משמש מיבש חתוך לקוביות
1 כוס תפוז טרי
מעט זעפרן
2 כפיות יוזו
רוטב יוזו:
20 מ"ל מיץ יוזו
20 מ"ל מירין
10 מ"ל שמן שומשום
40 מ"ל סויה
אופן ההכנה:
1 מכינים את רוטב הצ'ילי: טוחנים את כל המרכיבים שלו ביחד לרוטב אחיד.
2 מכינים את רוטב המשמשים: טוחנים את כל המרכיבים יחד ומעבירים דרך מסננת כדי לקבל רוטב חלק.
3 מכינים את רוטב היוזו: מערבבים את כל מצרכי הרוטב לקבלת רוטב אחיד.
4 מסדרים על צלחת את פרוסות הטונה ואת הירקות ומפזרים את הרטבים כפי שרוצים. מגישים.