אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף", קשת 12

קציצות ברוטב צהוב עם הרבה ירוקים

סיר מנחם ועשיר עם ריח וטעם של בית. ואם אתם לא אוהבים שמיר – תגבירו עם הכוסברה

אורטל וואנג כהן | מאסטר שף | פורסם 24/01/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

500 גרם בשר טחון

1 בצל לבן בינוני

4 גבעולי בצל ירוק

חופן שמיר קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

4 גבעולי מנגולד קצוצים

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה

1 תפוח אדמה לבן קטן, מגורד

חצי כוס פירורי לחם

1פרוסת לחם רטובה

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

לרוטב:

1 בצל לבן גדול

5 שיני שום

2 תפוחי אדמה אדומים בינוניים  

1 שורש סלרי חתוך לקוביות

חצי חבילת עלי מנגולד, חתוכים לפרוסות

1 כרישה חתוכה לפרוסות

1 כוס אפונת גינה

1 כפית כורכום  

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח, פלפל

3 גבעולי בצל ירוק

חופן שמיר  

1 לימון סחוט

אופן ההכנה:

1 קוצצים את כל המרכיבים לקציצות ומערבבים לתערובת אחידה שממנה יוצרים כדורים בינוניים בגודל כדור פינג פונג בערך. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות 30-20 דקות. אפשר למשוח בשמן חמניות או קנולה לפני האפייה. אפשר גם לטגן בשמן לא עמוק.

2 חותכים גס את הירקות לרוטב.

3 קוצצים ומטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ואת תפוחי האדמה חתוכים לקוביות קטנות וצורבים.

4 מוסיפים את המנגולד, שורש הסלרי, הכרשה, האפונה והתבלינים. מערבבים ומוסיפים מעט מים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

5 מכניסים בעדינות את הקציצות אל הרוטב. מבשלים 30-20 דקות עד שהרוטב מצטמצם.

6 מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים עוד כ-20 דקות.

7 לפני ההגשה אפשר לסחוט לימון שלם מעל.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.