קציצות ברוטב צהוב עם הרבה ירוקים
סיר מנחם ועשיר עם ריח וטעם של בית. ואם אתם לא אוהבים שמיר – תגבירו עם הכוסברה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
500 גרם בשר טחון
1 בצל לבן בינוני
4 גבעולי בצל ירוק
חופן שמיר קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
4 גבעולי מנגולד קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
1 תפוח אדמה לבן קטן, מגורד
חצי כוס פירורי לחם
1פרוסת לחם רטובה
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל
לרוטב:
1 בצל לבן גדול
5 שיני שום
2 תפוחי אדמה אדומים בינוניים
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
חצי חבילת עלי מנגולד, חתוכים לפרוסות
1 כרישה חתוכה לפרוסות
1 כוס אפונת גינה
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
3 גבעולי בצל ירוק
חופן שמיר
1 לימון סחוט
אופן ההכנה:
1 קוצצים את כל המרכיבים לקציצות ומערבבים לתערובת אחידה שממנה יוצרים כדורים בינוניים בגודל כדור פינג פונג בערך. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות 30-20 דקות. אפשר למשוח בשמן חמניות או קנולה לפני האפייה. אפשר גם לטגן בשמן לא עמוק.
2 חותכים גס את הירקות לרוטב.
3 קוצצים ומטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ואת תפוחי האדמה חתוכים לקוביות קטנות וצורבים.
4 מוסיפים את המנגולד, שורש הסלרי, הכרשה, האפונה והתבלינים. מערבבים ומוסיפים מעט מים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
5 מכניסים בעדינות את הקציצות אל הרוטב. מבשלים 30-20 דקות עד שהרוטב מצטמצם.
6 מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים עוד כ-20 דקות.
7 לפני ההגשה אפשר לסחוט לימון שלם מעל.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.