חריימה תאילנדי
כשדג ברוטב בסגנון צפון אפריקה פוגש טעמים של אסיה, מתקבלת מנת קארי בניחוח מקומי
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
דג לברק שלם פרוס לרוחב (כמו לחריימה)
לרוטב:
כפות שמן זית
3 עגבניות
3 פלפלים ירוקים חריפים
כף ג'ינג'ר טרי
2-3 עלי כפיר ליים
מיץ מליים אחד או חצי לימון
כף רוטב דגים
כפית צ'ילי
סוכר
3 שיני שום פרוסות
2 כפות פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
5 כפות חלב קוקוס
אופן ההכנה:
1 מורחים את העגבניות והפלפלים ב-4-3 כפות שמן זית, וצולים תנור ב-200 מעלות כ-25 דקות. מוציאים, מקלפים, וחותכים לקוביות.
2 במכתש ועלי מרסקים ג'ינג'ר, עלי כפיר ליים, מיץ ליים, רוטב דגים, צ'ילי וכפית סוכר.
3 מחממים במחבת 4 כפות שמן זית, מטגנים את השום ומוסיפים את הפלפלים והעגבניות. מוסיפים פפריקה ואת התערובת הכתושה במכתש ועלי. מוסיפים כף סוכר, מלח ומיץ ליים ולערבב.
4 מוסיפים חלב קוקוס, מערבבים היטב ומבשלים.
5 במחבת נפרדת מטגנים את פרוסות הדג משני הצדדים ומוסיפים לרוטב. מבשלים את הדגים ברוטב 30-20 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.