אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

חריימה תאילנדי

כשדג ברוטב בסגנון צפון אפריקה פוגש טעמים של אסיה, מתקבלת מנת קארי בניחוח מקומי

תאיר מורדוך | מאסטר שף | פורסם 14/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

דג לברק שלם פרוס לרוחב (כמו לחריימה)

לרוטב:

כפות שמן זית

3 עגבניות

3 פלפלים ירוקים חריפים

כף ג'ינג'ר טרי

2-3 עלי כפיר ליים

מיץ מליים אחד או חצי לימון

כף רוטב דגים

כפית צ'ילי

סוכר

3 שיני שום פרוסות

2 כפות פפריקה מתוקה

כף פפריקה חריפה

5 כפות חלב קוקוס

אופן ההכנה:

1 מורחים את העגבניות והפלפלים ב-4-3 כפות שמן זית, וצולים תנור ב-200 מעלות כ-25 דקות. מוציאים, מקלפים, וחותכים לקוביות.

2 במכתש ועלי מרסקים ג'ינג'ר, עלי כפיר ליים, מיץ ליים, רוטב דגים, צ'ילי וכפית סוכר.

3 מחממים במחבת 4 כפות שמן זית, מטגנים את השום ומוסיפים את הפלפלים והעגבניות. מוסיפים פפריקה ואת התערובת הכתושה במכתש ועלי. מוסיפים כף סוכר, מלח ומיץ ליים ולערבב.

4 מוסיפים חלב קוקוס, מערבבים היטב ומבשלים.

5 במחבת נפרדת מטגנים את פרוסות הדג משני הצדדים ומוסיפים לרוטב. מבשלים את הדגים ברוטב 30-20 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.