רביולי חמוסטה
השילוב המושלם בין איטליה לעיראק: כיסוני רביולי במילוי בשר, ברוטב חמוסטה חמצמץ של קובה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (3 מנות):
לבצק:
300 גרם קמח לפסטה
4 חלמוני ביצה
1 ביצה
קורט מלח
כפית שמן זית
למילוי:
2 כפות שמן זית
1 סלרי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
קורט בהרט
200 גרם בשר טחון או בשר מספר חמש קצוץ דק
חצי תפוח אדמה מבושל ומעוך
לרוטב החמוסטה:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
2 בצלים קצוצים
1 פלפל חריף קצוץ
1 שורש סלרי קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ
2 כוסות מים או ציר עוף
חצי כפית כורכום
חצי כפית עלי חילבה
מיץ לימון לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, החלמונים, הביצה, המלח ושמן הזית לבצק יציב. לשים כמה דקות. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח 20 דקות.
2 מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעלה דק וקורצים עיגולים.
3 מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הסלרי עד לריכוך קל. מוסיפים את השום לדקה ואז את הבהרט והמלח. מוסיפים את הבשר לטיגון קל מאוד ומכבים את האש, מוסיפים את תפוח האדמה המעוך ומערבבים. מקררים.
4 שמים במרכז חצי מעיגולי הבצק כפית מהתערובת וסוגרים אותם עם עיגול נוסף. מהדקים את הקצוות במזלג.
5 מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים בו את השום, הבצל, הפלפל החריף שורש הסלרי וגבעול הסלרי כמה דקות עד שהירקות מתרככים.
6. מוסיפים מים או ציר עוף, כורכום, מלח, פלפל, עלי חילבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 30-45 דקות.
7. טוחנים בבלנדר מוט את המוצקים של הרוטב. מוסיפים חלק מהנוזלים לקבלת קרם. מעבירים במסננת לקבלת קרם עדין. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
8 מביאים לרתיחה מים בסיר ומוסיפים מלח. מבשלים את הרביולי עד שהם צפים.
9 מסדרים את הקרם בצלחת, מניחים מעליו את הרביולי ומקשטים בגרידת לימון.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.