צ'ייסרים ב-4 טעמים
כששחר דיבר על המנה פחדנו שהוא לקח על עצמו יותר ממה שהוא יכול לשאת. אבל שחר, כמו שחר, עשה את זה כמו גדול - והגיש לשופטים מנה אחת שהיא למעשה ארבע מנות מעולות שונות, שהעלתה אותו אחר כבוד למרפסת
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לצ'ייסר סביצ'ה:
פילה אינטיאס נקי מעור ועצמות
2 צנוניות
חצי שומר
חצי בצל
חופן פטרוזיליה קצוצה
תפוח אדמה
100 גרם תירס יבש קלוי
לרוטב:
30 מ"ל אוזו
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ אגוזים
לצ'ייסר ספיריטוזה ירקות:
5 עגבניות, חלוטות ומקולפות
1 פלפל צ'ילי אדום
1 פלפל שיפקה
1 בצל לבן קטן
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור
125 מ"ל שמנת מתוקה
60 מ"ל וודקה
10 עגבניות שרי צהובות
3 תפוחי אדמה לבנים קטנים
5 כרובי ניצנים
שמן זית
לצ'ייסר שיפוד ערמונים ומח עצם:
2 מח עצם
ענף רוזמרין
חבילה פטריות שימאג'י שחורות
חבילת ערמונים בוואקום
ליטר ציר בקר
60 מ"ל וויסקי
לצ'ייסר ליקר שוקולד תפוז וטוויל שוקולד:
חבילת שוקולד מריר 70% קקאו
קליפה מגוררת מתפוז אחד
60 מ"ל וודקה בטעם אספרסו
2 אגסים
200 גרם סוכר
אופן ההכנה:
צ'ייסר סביצ'ה:
1 מערבבים את מרכיבי הרוטב ומאזנים טעמים עם פלפל ומלח.
2 מבשלים את תפוח האדמה במי מלח וחותכים לקוביות.
3 חותכים את פילה האינטיאס לרצועות דקות. בעזרת מנדולינה פורסים לפרוסות דקות את הצנונית, השומר והבצל. קוצצים דק את הפטרוזיליה.
4 מערבבים את הירקות והדג עם הרוטב ומוסיפים את תפוח האדמה והתירס. מסדרים בכוסות צ'ייסר.
צ'ייסר ספיריטוזה ירקות:
1 קוצצים דק את העגבניות, הפלפלים, הבצל והשום ומבשלים בסיר כחצי שעה. מתבלים במלח ופלפל וכשהרוטב מוכן טוחנים הכל לכדי מחית אחידה. מוסיפים את השמנת המתוקה והוודקה.
2 מסדרים על תבנית אפייה עגבניות שרי צהובות, תפוחי אדמה קטנים וכרוב ניצנים. מזלפים מעל הכל שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור ל-15 דקות עד להשחמה יפה. חותכים לחצאים ומגישים בצ'ייסר על רוטב העגבניות.
צ'ייסר שיפוד ערמונים ומח עצם:
1 מבשלים את מח העצם עם הרוזמרין, הפטריות והערמונים בציר הבקר כשעה. מוסיפים את הוויסקי.
2 מכינים שיפוד מענף הרוזמרין ונועצים עליו ערמון, פטרייה וביניהם את פנים מח העצם.
3 מגישים בצ'ייסר עם הרוטב בפנים.
צ'ייסר ליקר שוקולד תפוז וטוויל שוקולד:
1 מחממים את השוקולד על בן מארי עד שהוא נמס.
2 מוסיפים גרידת תפוז ושוט של וודקה אספרסו ומערבבים עד שהאלכוהול קצת מתאדה (לא לחלוטין) ונבלע בשוקולד.
3 חותכים את האגסים לפלחים. מחממים במחבת את הסוכר עד ליצירת קרמל ומכניסים את האגסים, לציפוי.
4 ממלאים את הצ'ייסר ברוטב השוקולד ומניחים מעל פרוסת אגס מקורמלת.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.