אוכל
צילום׃ דניאל בר און

קציצות לוקוס בקארי

קציצות מדג לוקוס והמון ירק, עם רוטב של קארי וחלב קוקוס, חצילים, תרד וקפיר ליים. טעמים אסייתים נהדרים במנה עשירה ומפנקת, שכל אחד יכול להכין ולהרגיש ולו לרגע במזרח הרחוק, במסעדה טובה, בין הים לדקלים

מיכל אפשטיין | מאסטר שף | פורסם 23/08/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

300 גרם דג לוקוס נקי

חופן כוסברה

חופן נענע

גרידת ומיץ לימון מ־1 לימון

50 גרם פירורי לחם

5 כפות שמן קנולה

צ׳ילי פרוס דק

1 כף שמן סויה

2 כפות גדושות קארי צהוב

2 פחיות חלב קוקוס

2 עלי קפיר ליים

50 גרם חציל חתוך לקוביות

חופן עלי תרד

אופן ההכנה:

1 בקערה מערבבים את הדג עם כל עשבי התיבול (שומרים מעט עלי כוסברה להמשך), גרידת ומיץ הלימון, פירורי הלחם ו-2 כפות שמן. אם רוצים רובד נוסף של פיקנטיות, מוסיפים לתערובת צ ילי גרוס. מעבירים ׳את התערובת למעבד מזון וטוחנים לקבלת משחה סמיכה. יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג ומניחים בצד.

2 במחבת ווק עם מכסה שמים שמן סויה וקארי. מערבבים בכף עץ במשך כמה דקות עד שהקארי מתקרמל והופך ריחני. מוסיפים חלב קוקוס בהדרגה. אחרי כל הוספה מערבבים היטב לאיחוד. מוסיפים את עלי הקפיר ליים, החצילים והתרד ומביאים לרתיחה, מערבבים קלות ומביאים לרתיחה נוספת.

3 מוסיפים את קציצות הדג למחבת ומערבבים בעדינות. מוסיפים חצי מכמות הכוסברה ששמרנו ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה במשך 20 דקות. אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף עד חצי כוס מים.

4 בתום הבישול מוסיפים את הכוסברה שנותרה ומגישים. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.