אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פרוסות כתף טלה עם ירקות ואגסים מקורמלים

תתכננו לפתוח מסעדת בשר בבית כי ויקטוריה ממאסטר שף מלמדת איך להכין פרוסות דקות ועסיסיות של טלה עם ירקות צלויים ואגסים מקורמלים, ממש כמו במסעדה

ויקטוריה גוברמן | מאסטר שף | פורסם 03/01/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבשר והירקות

1 נתח כתף טלה

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל

3 גזרים

3 תפוחי אדמה

כף סילאן

קורט פלפל צ'ילי גרוס

לאגסים:

2 אגסים

חצי כוס סוכר לבן

לפיסטוקים:

חצי כוס סוכר לבן

חופן פיסטוקים קלופים

אופן ההכנה:

1 משמנים את כתף הטלה בשמן זית מכל הכיוונים, מפזרים מלח גס ופלפל גרוס ומניחים אותו בצד לנוח כחצי שעה על תבנית נור מרופדת בנייר אפייה.

2 שוטפים היטב את תפוחי האדמה והגזר, חוצים אותם לשניים (לא מקלפים) ומסדרים לצד נתח הבשר בתבנית.מפזרים מעל הירקות סילאן ומעט פלפל חריף גרוס.

3. מחממים תנור ל-150-160 מעלות ואופים את כתף הטלה כשעה. מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות ואופים את הבשר עוד כ-20 דקות. מדי פעם מפזרים בכף על הירקות את השומן שניגר מהבשר.

4 מכינים את האגסים המקורמלים: מקלפים את האגסים וחוצים אותם לחצי.

5 ממיסים סוכר לבן על מחבת עד שהוא נמס והופך לקרמל נוזלי. מוסיפים את האגסים עם הצד החתוך כלפי מטה. אחרי דקה או שתיים הופכים אותם כדי שהקרמל יעטוף את האגס מכל הצדדים. 

6 במחבת קטנה ממיסים את סוכר לפיסטוקים ומוסיפים פיסטוקים קלופים כשהוא הופך לקרמל. מבשלים יחד לצבע זהב-חום בהיר ונזהרים שלא יישרף. מורידים מהאש.

7. שהבשר מוכן פורסים אותו לפרוסות דקות ומסדרים בצלחת עם הירקות, האגסים והפיסטוקים.