חומוס עם בשר א לה מינוט
התוספת הכי ישראלית לבשר טוב: פרוסות פילה מיניון צרובות במחבת מוגשות על חומוס עם המון טחינה טחון טוב טוב, סלט רענן של כרובית טרייה ורוטב פלפלים עוקצני
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
נתח פילה מיניון (150 גרם)
מלח
פלפל שחור
מעט שמן זית, לטיגון
לחומוס:
חומוס, מושרה ומבושל עם מעט סודה לשתייה עד לריכוך
טחינה
מיץ לימון
מלח
לסלט כרובית:
רבע כרובית טרייה
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
חופן נענע קצוצה
חופן שמיר קצוץ
שמן זית
מיץ לימון
מלח
לרוטב הפלפלים:
רבע פלפל חריף אדום
רבע פלפל חריף ירוק
שן שום
מלח
אופן ההכנה:
1 פורסים את נתח הפילה לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
2 טוחנים היטב את החומוס ומוסיפים טחינה (כ-50 אחוז), מעט ממי הבישול, לימון ומעט מלח.
3 מגרדים את הכרובית הטרייה בפומפייה, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.
4 טוחנים במעבד מזון את הפלפלים החריפים והשום. מוסיפים שמן זית כך שיכסה את הפלפלים וממליחים.
5 מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומטגנים במחבת עם שמן זית – כדקה בלבד מכל צד.
6 מסדרים בצלחת מצע של חומוס, עליו נתחי פילה, עליהם את סלט הכרובית ולבסוף את רוטב הפלפלים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים