קבב בוכרי עם ירק וצנוברים בפיתה
קבב כזה עוד לא טעמתם. תערובת של אנטריקוט וטלה, עם צנוברים, בצל וזרעי כמון. והכל בפיתה עם רוטב טחינה-עמבה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (8 מנות):
500 גרם אנטרקוט טרי וטחון
500 גרם בשר טלה טחון
200 גרם שומן טלה טחון
100 גרם צנוברים
זרעי כמון
1 בצל
1 צרור פטרוזיליה
200 גרם טחינה לבנה
200 גרם עמבה
מיץ מלימון אחד
שמן
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מנרבבים את הבשרים והשומן יחד.
2 קוצצים את הבצל והפטרוזיליה דק, מוסיפים לתערובת הבשר ומוסיפים מלח, פלפל וזרעי כמון. מערבבים.
3 קולים את הצנוברים במחבת עם מעט שמן, מסננים את השמן ושומרים אותו בצד. מוסיפים את הצנוברים לבשר ולשים לקבלת תערובת אחידה. נזהרים לא ללוש יותר מדי.
4 מכינים מערובת הבשר קציצות בצורת קבב.
5 מחבבים את השמן של הצנוברים במחבת וכשהוא חם, מטגנים בו את הקבבים, עד שהם שחומים מכל הכיוונים.
4 מכינים את הטחינה: מוסיפים את העמבה לטחינה באיטיות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את מיץ הלימון, מעט מלח ופלפל וטוחנים יחד במעבד מזון.
5 מרכיבים את הפיתה: מורחים בה מתערובת הטחינה-עמבה ושמים קציצות קבב. מגישים.