אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

קבב בוכרי עם ירק וצנוברים בפיתה

קבב כזה עוד לא טעמתם. תערובת של אנטריקוט וטלה, עם צנוברים, בצל וזרעי כמון. והכל בפיתה עם רוטב טחינה-עמבה

אדי בבייב | מאסטר שף | פורסם 08/11/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

500 גרם אנטרקוט טרי וטחון

500 גרם בשר טלה טחון

200 גרם שומן טלה טחון

100 גרם צנוברים

זרעי כמון

1 בצל

1 צרור פטרוזיליה

200 גרם טחינה לבנה

200 גרם עמבה

מיץ מלימון אחד

שמן

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מנרבבים את הבשרים והשומן יחד.

2 קוצצים את הבצל והפטרוזיליה דק, מוסיפים לתערובת הבשר ומוסיפים מלח, פלפל וזרעי כמון. מערבבים.

3 קולים את הצנוברים במחבת עם מעט שמן, מסננים את השמן ושומרים אותו בצד. מוסיפים את הצנוברים לבשר ולשים לקבלת תערובת אחידה. נזהרים לא ללוש יותר מדי.

4 מכינים מערובת הבשר קציצות בצורת קבב.

5 מחבבים את השמן של הצנוברים במחבת וכשהוא חם, מטגנים בו את הקבבים, עד שהם שחומים מכל הכיוונים.

4 מכינים את הטחינה: מוסיפים את העמבה לטחינה באיטיות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את מיץ הלימון, מעט מלח ופלפל וטוחנים יחד במעבד מזון.

5 מרכיבים את הפיתה: מורחים בה מתערובת הטחינה-עמבה ושמים קציצות קבב. מגישים.