אוכל
תמונת AVI׃ mako

פילה לברק על פירה כרובית

מנה ראשונה של דג קריספי מפנק, ברוטב מרוקאי חריף

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 24/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

4 שיני שום

פפריקה מתוקה

פלפל שאטה גרוס

3 עגבניות

חצי חבילת כוסברה

3-4 פרחי כרובית

1 תפוח אדמה

לימון

שן שום נוספת

קארי

2 פילטים של לברק

שמן זית

1 פלפל חריף

מלח

אופן ההכנה:

הרוטב:

1 מטגנים על אש נמוכה מאד את שיני השום, מוסיפים חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית שאטה גרוס ומעט מלח. מערבבים.

2 חולטים את העגבניות, מסירים את הקליפה, חותכים לקוביות קטנות.

3 מוסיפים למחבת את הכוסברה הקצוצה, סוגרים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות.

4 מבשלים במים את פרחי הכרובית ואת תפוח האדמה עד לריכוך.

5 מכניסים את הכרובית למעבד מזון, מוסיפים מעט לימון, שן השום הנוספת, מלח ופלפל. טוחנים לתערובת אחידה.

הדג:

1 מפלטים את הלברק לשני פילטים יפים. ממליחים בצד של הבשר וסוחטים מעט לימון ומלח.

2 מחממים מעט שמן זית במחבת ומניחים את הדג בעדינות על הצד של העור. אחרי דקה של טיגון פשוט סוגרים את המכסה מבלי להפוך את הדג ונותנים לאדים לבשל את הצד של הבשר.

הגשה:

1 מסדרים במרכז צלחת שטוחה את פירה הכרובית.

2 על פירה הכרובית מניחים פילה אחד ומהצד השני את הפילה השני.

3 מוציאים את הרוטב מהמחבת, מעבירים למעבד מזון וטוחנים. מסננים היטב ויוצקים מעט מסביב לדג.