צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
מרק לחם
הדרך הכי נהדרת להציל את הלחם של אתמול – ולהרוויח עוד כמה ערכים תזונתיים של ירקות טריים
איתיאלה היאט | מאסטר שף
| פורסם 03/05/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לציר ירקות:
בצל חתוך ל-4
3 גבעולי סלרי
1 גזר חתוך
כפית גרגירי פלפל שחור
עגבנייה חתוכה
4 שיני שום
2 ליטר מים
למרק:
שמן זית
2 גבעולי כרשה קצוצים גס
5 עגבניות קלופות חתוכות גס
רבע כיכר לחם, חתוכה לקוביות
ציר ירקות
לפסטו אורגנו:
חצי צרור אורגנו רק העלים
2 שיני שום
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
1 שמים בסיר גדול את כל המרכיבים לציר, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות על אש נמוכה.
2 בסיר אחר מטגנים את הכרשה בשמן זית לריכוך, מוסיפים את העגבניות ומבשלים כמה דקות. מוסיפים ציר ירקות ומבשלים 20 דקות. מוסיפים את הלחם בקוביות ומערבבים.
3 בעלי ומכתש כותשים את עלי האורגנו יחד עם שום שמן זית ומלח, ומזליפים מעל כמה טיפות שמן זית.
4 מגישים צלחת מרק ומעליה מפזרים מעט פסטו אורגנו. .
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.