אוכל
תמונת AVI׃ מתוך מאסטר שף VIP

חריימה חריף

קבלו סקופ: גם אם מכינים את החריימה מדג מופלא כמו לוקוס ולא מדג נחות יותר, זאת עדיין עבודה של חצי שעה גג, לא כולל עבודת ניגוב של הסיר עם לחם טרי

שלמה שרף | מאסטר שף VIP | פורסם 09/02/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 464 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 חתיכות דג לוקוס

2 לימון

מלח

3/4 כוס שמן

1/2 1 כף פפריקה מתוקה

כף פפריקה חריפה

8 שיני שום כתוש

2 כוסות מים

2 כפות רסק עגבניות

כף כמון

כפית קימל

כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 שמים את הדגים בקערה, סוחטים מיץ מלימון אחד ומפזרים כף מלח אחת על הדגים, נותנים להם לעמוד זמן מה, עד שהריח יוצא.

2 בסיר גדול ונמוך שופכים 3/4 כוס שמן. בקערה מערבבים את שני סוגי הפפריקה, המלח, שיני השום וכוס המים. שופכים לתוך השמן. מצמצמים בין 2 ל-3 דקות ללא מכסה ואז עוד 2-3 דקות עם מכסה.

3 בקערה שמים רסק עגבניות ומים, מערבבים ושופכים לסיר. מבשלים 2-3 דקות כשהסיר מכוסה למחצה.

4 סוחטים לימון לתוך קערה עם חצי כוס מים. מוסיפים כמון וקימל ומערבבים. מוסיפים לסיר ומצמצמים 2-3 דקות ללא מכסה ועוד 2-3 דקות עם מכסה.

5 לאחר שהרוטב הגיע לרתיחה והצטמצם למידה הרצויה, מורידים את האש לחצי, שוטפים את נתחי הדג קלות ומכניסים אותם לסיר. מבשלים 10 דקות, הופכים צד, מפזרים כוסברה קצוצה מלמעלה ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

 

>> והנה עוד מתכון לחריימה

>> לכל מתכוני הפרק