מוסקה עם רוטב בשמל
מאפה חצילים ובשר יווני, שיענג לכם את החך וישמח את הלב. חיים כהן ואייל שני אישרו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (6 מנות):
למוסקה
חצי קילו בשר בקר טחון
1בצל, קצוץ
1 גזר, חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
מלח ופלפל
מעט קינמון
מעט פפריקה מתוקה
רסק עגבניות
2 חצילים
כוס חלב
כף קמח
מלח
ביצה טרופה
לבשמל
כוס וחצי חלב
30 גרם חמאה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
2.5 וחצי כפות קמח
ביצה
אופן ההכנה:
המוסקה
1 מטגנים את הבצל והבשר הטחון בסיר.
2 בסיר נפרד מטגנים את הגזר ותפוח האדמה עד לריכוך.
3 מוסיפים רובת לסיר עם הבשר ומערבבים.
4 מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות וחצי כוס מים קטנה, ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.
5 מערבבים את החלב, הקמח, המלח והביצה הטרופה ופורסים את החצילים לפרוסות דקות.
6 טובלים את החצילים בתערובת ומטגנים עד שהם מעט שרופים.
7 מסדרים את החצילים ותערובת הבשר בתבנית שכבות שכבות.
8 מכינים בשמל: מרתיחים כוס חלב עם החמאה, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט. כשמגיע לרתיחה מוסיפים עוד חצי כוס חלב וקמח. מערבבים עד שמגיע לסמיכות.
9 מורידים מהאש, מוסיפים בזריזות ביצה ומערבבים היטב.
10 שופכים את הבשמל על המוסקה, ומכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות, עד שהבשמל מזהיב.