אוכל
תמונת AVI׃ mako

מוסקה עם רוטב בשמל

מאפה חצילים ובשר יווני, שיענג לכם את החך וישמח את הלב. חיים כהן ואייל שני אישרו

תמר מצליח | מאסטר שף | פורסם 06/07/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.8 159 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למוסקה

חצי קילו בשר בקר טחון

1בצל, קצוץ

1 גזר, חתוך לקוביות

1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות

מלח ופלפל

מעט קינמון

מעט פפריקה מתוקה

רסק עגבניות

2 חצילים

כוס חלב

כף קמח

מלח

ביצה טרופה

לבשמל

כוס וחצי חלב

30 גרם חמאה

מלח, פלפל, אגוז מוסקט

2.5 וחצי כפות קמח

ביצה

אופן ההכנה:

המוסקה

1 מטגנים את הבצל והבשר הטחון בסיר.

2 בסיר נפרד מטגנים את הגזר ותפוח האדמה עד לריכוך. 

3 מוסיפים רובת לסיר עם הבשר ומערבבים.

4 מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות וחצי כוס מים קטנה, ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.

5 מערבבים את החלב, הקמח, המלח והביצה הטרופה ופורסים את החצילים לפרוסות דקות.

6 טובלים את החצילים בתערובת ומטגנים עד שהם מעט שרופים. 

7 מסדרים את החצילים ותערובת הבשר בתבנית שכבות שכבות.

8 מכינים בשמל: מרתיחים כוס חלב עם החמאה, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט. כשמגיע לרתיחה מוסיפים עוד חצי כוס חלב וקמח. מערבבים עד שמגיע לסמיכות.

9 מורידים מהאש, מוסיפים בזריזות ביצה ומערבבים היטב.

10 שופכים את הבשמל על המוסקה, ומכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות, עד שהבשמל מזהיב.