אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קורקבנים ברוטב חריף עם חומוס

המנה הזו היא הכי מנת נוסטלגיה לאוכל של בית. תבשיל קורקבנים חריף עם גרגירי חומוס ויש כמובן גם מתכון ללחמניות שיגנבו את כל הטוב הזה

יהודה עמר | מאסטר שף | פורסם 22/02/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

ללחמניות:

1 קילו קמח

1 שקית שמרים טריים (50 גרם)

2 כפות סוכר

3 כוסות מים

1 כף מלח

1 ביצה טרופה לקישוט

חופן שומשום

 

לקורקבנים:

500 גרם קורקבנים נקיים

רבע כוס שמן זית

2 כפות פפריקה מתוקה

כף פלפל יבש גרוס

20 שיני שום קלופות

קורט מלח

קורט כמון

קורט כורכום

קורט פלפל שחור

שלושת רבעי כוס מים

1 גרגירי חומוס קפואים או משומרים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הלחמניות: במיקסר לשים את הקמח, השמרים, הסוכר והמים לבצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות. מכסים ומניחים לתפיחה של כשעה, עד הכפלת נפח.

2 בינתיים מבשלים את הקורקבנים עם מים עד לכיסוי, בסיר לחץ כחצי שעה.

3 מכינים את הרוטב: בסיר שמים את השמן, הפפריקה, הפלפל היבש, שיני השום, המלח, הכמון, הכורכום, הפלפל והמים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. כשהרוטב רתח מורידים את המכסה ומבשלים מעט עד שהוא מצטמצם.

4 מוסיפים לרוטב את הקורקבנים וגרגירי החומוס ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.

5 לשים מעט את הבצק שתפח ומחלקים לכ-20 חלקים שווים. יוצרים מכל אחד מהם לחמניה בצורה שרוצים ומניחים בצד לתפיחה של כ-20 דקות.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים על הלחמניות התפוחות את הביצה הטרופה, מפזרים שומשום ואופים אותן כ-20 דקות, עד שהבצק שחום לגמרי. מגישים יחד עם הקורקבנים והרוטב.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.