קורקבנים ברוטב חריף עם חומוס
המנה הזו היא הכי מנת נוסטלגיה לאוכל של בית. תבשיל קורקבנים חריף עם גרגירי חומוס ויש כמובן גם מתכון ללחמניות שיגנבו את כל הטוב הזה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
ללחמניות:
1 קילו קמח
1 שקית שמרים טריים (50 גרם)
2 כפות סוכר
3 כוסות מים
1 כף מלח
1 ביצה טרופה לקישוט
חופן שומשום
לקורקבנים:
500 גרם קורקבנים נקיים
רבע כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
כף פלפל יבש גרוס
20 שיני שום קלופות
קורט מלח
קורט כמון
קורט כורכום
קורט פלפל שחור
שלושת רבעי כוס מים
1 גרגירי חומוס קפואים או משומרים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הלחמניות: במיקסר לשים את הקמח, השמרים, הסוכר והמים לבצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות. מכסים ומניחים לתפיחה של כשעה, עד הכפלת נפח.
2 בינתיים מבשלים את הקורקבנים עם מים עד לכיסוי, בסיר לחץ כחצי שעה.
3 מכינים את הרוטב: בסיר שמים את השמן, הפפריקה, הפלפל היבש, שיני השום, המלח, הכמון, הכורכום, הפלפל והמים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. כשהרוטב רתח מורידים את המכסה ומבשלים מעט עד שהוא מצטמצם.
4 מוסיפים לרוטב את הקורקבנים וגרגירי החומוס ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
5 לשים מעט את הבצק שתפח ומחלקים לכ-20 חלקים שווים. יוצרים מכל אחד מהם לחמניה בצורה שרוצים ומניחים בצד לתפיחה של כ-20 דקות.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים על הלחמניות התפוחות את הביצה הטרופה, מפזרים שומשום ואופים אותן כ-20 דקות, עד שהבצק שחום לגמרי. מגישים יחד עם הקורקבנים והרוטב.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.