אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

מוח עגל עם מנגולד, לימון כבוש וזעפרן

כשיודעים לטפל במוח יודעים לטפל במוח, ודנה אלחרר הוכיחה באודישן ל"מאסטר שף" מעבר לכל ספק שהיא יודעת. רק מה, זהירות עם הזעפרן

דנה אלחרר | מאסטר שף | פורסם 12/06/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.6 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מוח עגל, נקי

תימין

שמן קנולה לטיגון

6 שיני שום

פלפל ירוק חריף

פלפל שאטה יבש

עגבנייה, קצוצה

מלח

פפריקה

כורכום

כמון

עלי מנגולד, קצוצים גס

פרוסת לימון כבוש, קצוצה

כמה שערות זעפרן

חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 משרים את המוח במלח כ-20 דקות ושוטפים במים קרים 7 פעמים.

2 מביאים לרתיחה בסיר מים עם מלח ותימין, מכניסים את המוח ומבשלים אותו כ-5 דקות. מוציאים לקערת מים עם קרח, לעצירת הבישול.

3 מטגנים בשמן קנולה בסיר רחב (שיכול להיכנס לתנור) את השום, הפלפל החריף, השאטה היבש והעגבנייה. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן לפתיחת הטעמים.

4 מוסיפים כוס מים ואת עלי המנגולד ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ-10 דקות.

5 חותכים את המוח ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הלימון הכבוש, הזעפרן והכוסברה ומבשלים עוד 15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 מכניסים את הסיר לתנור ללא כיסוי ל-10 דקות אחרונות, להשחמה.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.