מוח עגל עם מנגולד, לימון כבוש וזעפרן
כשיודעים לטפל במוח יודעים לטפל במוח, ודנה אלחרר הוכיחה באודישן ל"מאסטר שף" מעבר לכל ספק שהיא יודעת. רק מה, זהירות עם הזעפרן
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
מוח עגל, נקי
תימין
שמן קנולה לטיגון
6 שיני שום
פלפל ירוק חריף
פלפל שאטה יבש
עגבנייה, קצוצה
מלח
פפריקה
כורכום
כמון
עלי מנגולד, קצוצים גס
פרוסת לימון כבוש, קצוצה
כמה שערות זעפרן
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1 משרים את המוח במלח כ-20 דקות ושוטפים במים קרים 7 פעמים.
2 מביאים לרתיחה בסיר מים עם מלח ותימין, מכניסים את המוח ומבשלים אותו כ-5 דקות. מוציאים לקערת מים עם קרח, לעצירת הבישול.
3 מטגנים בשמן קנולה בסיר רחב (שיכול להיכנס לתנור) את השום, הפלפל החריף, השאטה היבש והעגבנייה. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן לפתיחת הטעמים.
4 מוסיפים כוס מים ואת עלי המנגולד ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ-10 דקות.
5 חותכים את המוח ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הלימון הכבוש, הזעפרן והכוסברה ומבשלים עוד 15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 מכניסים את הסיר לתנור ללא כיסוי ל-10 דקות אחרונות, להשחמה.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.