אוכל
תמונת AVI׃ mako

דג כבוש ברוטב שמנת מוגש עם פירה עשיר

דג הרינג איכותי ברוטב שמנת, תפוחי עץ ויוגורט, מוגש עם פירה תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

תום פרנץ | מאסטר שף | פורסם 13/12/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדג הכבוש:

400 גרם דג הרינג כבוש מאיכות טובה

2 גביעי יוגורט

200 מ"ל שמנת מתוקה

2 תפוחי עץ קלופים חתוכים לפרוסות דקיקות

בצל לבן קצוץ דק

4 ענפי בצל ירוק קצוצים לטבעות

2 כפות חומץ יין לבן

כפית דבש

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

לפירה:

קילו תפוחי אדמה לפירה

2 בצלים לבנים גדולים קצוצים

1 תפוח עץ קלוף וחתוך לקוביות

100 גרם חמאה

5 כפות שמן זית

חתיכת ארטישוק ירושלמי (בערך 50 גרם) קלופה וחתוכה לקוביות

200 מ"ל חלב חם

מלח לפי הטעם

קמצוץ אגוז מוסקט

בצל ירוק

אופן ההכנה:

1 להכנת הדג: בקערה, מערבבים את כל המרכיבים פרט לדג. את הדגים מנקים מהעור, וחותכים לנתחים בגודל הרצוי (אפשר להשאיר גם שלם). מוסיפים לרוטב השמנת, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. שומרים בקירור עד ההגשה. טיפ- מומלץ להכין את המנה יום לפני ההגשה כיוון שהטעמים מתפתחים והמנה טעימה יותר למחרת הכנתה.

2 להכנת הפירה: קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במי מלח עד להתרככותם.

3 בסיר מטגנים את הבצל בשמן זית, 50 גרם חמאה ומלח. מוסיפים את קוביות תפוחי העץ והארטישוק הירושלמי. ממשיכים לטגן על אש קטנה הרבה זמן עד להתרככות ושקיפות הבצל ללא הזהבה של המרכיבים.

4 את תפוחי האדמה שהתרככו מסננים מהמים ומועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה. מוסיפים את החמאה הנותרת ומתבלים באגוז מוסקט.

5 את תערובת הבצל מעבירים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים את המחית לתפוחי האדמה, מוסיפים חלב לפי רמת הסמיכות הרצויה מערבבים בעזרת כף עץ, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים חם עד ההגשה.

6 הגשת המנה: בצלחת הגשה מניחים מהפירה החם יוצרים גומה במרכז ומניחים את הדגים ברוטב. מעטרים בפרוסות אלכסוניות קצוצות של בצל ירוק.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!