אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

בנייה בלגי

את הפירות המטוגנים בטמפורה האלה עדי מעולם לא הכינה לפני כן, מה שלא הפריע לה לתת ביצוע שגרם לה להיות הראשונה לעלות למרפסת. אהבנו

עדי סיון | מאסטר שף | פורסם 21/07/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תפוחי גרנד סמית, מקולפים

תפוחי פינק ליידי, מקולפים

בננות, מקולפות

שמן קנולה לטיגון

חבילת אבקת סוכר

לטמפורה:

200 מ"ל סודה קרה לשתייה (משקה, לא אבקה)

כוס קמח לבן (ניתן להשתמש גם בקמח טמפורה)

חצי כוס קורנפלור

רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי הטמפורה בקערה לכדי בלילה אחידה וחלקה ומניחים את הקערה מעל קערת קרח. חשוב שהבלילה תהיה קרה עד כמה שאפשר.

2 מחממים שמן בסיר גדול ועמוק.

3 חותכים את התפוחים לעיגולים רחבים (כ-3 עיגולים מכל תפוח), ואת הבננות חוצים לאורך.

4 טובלים את הפירות בבלילת הטמפורה הקרה ומטגנים מיד - לא יותר משתי יחידות בכל פעם, כדי שהשמן לא יתקרר. ברגע שהפרי משחים קלות וטיפה מתנפח מוציאים לנייר סופג.

5 לאחר מכן מכניסים את הפירות לטיגון שני של כ-5 דקות, עד הזהבה מלאה. חשוב מאוד למנוע מהם לצוף (אפשר להיעזר בכלי נוסף). מוציאים שוב לנייר סופג.

6 מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.