בנייה בלגי
את הפירות המטוגנים בטמפורה האלה עדי מעולם לא הכינה לפני כן, מה שלא הפריע לה לתת ביצוע שגרם לה להיות הראשונה לעלות למרפסת. אהבנו
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
תפוחי גרנד סמית, מקולפים
תפוחי פינק ליידי, מקולפים
בננות, מקולפות
שמן קנולה לטיגון
חבילת אבקת סוכר
לטמפורה:
200 מ"ל סודה קרה לשתייה (משקה, לא אבקה)
כוס קמח לבן (ניתן להשתמש גם בקמח טמפורה)
חצי כוס קורנפלור
רבע כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי הטמפורה בקערה לכדי בלילה אחידה וחלקה ומניחים את הקערה מעל קערת קרח. חשוב שהבלילה תהיה קרה עד כמה שאפשר.
2 מחממים שמן בסיר גדול ועמוק.
3 חותכים את התפוחים לעיגולים רחבים (כ-3 עיגולים מכל תפוח), ואת הבננות חוצים לאורך.
4 טובלים את הפירות בבלילת הטמפורה הקרה ומטגנים מיד - לא יותר משתי יחידות בכל פעם, כדי שהשמן לא יתקרר. ברגע שהפרי משחים קלות וטיפה מתנפח מוציאים לנייר סופג.
5 לאחר מכן מכניסים את הפירות לטיגון שני של כ-5 דקות, עד הזהבה מלאה. חשוב מאוד למנוע מהם לצוף (אפשר להיעזר בכלי נוסף). מוציאים שוב לנייר סופג.
6 מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.