אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

מוח ואשכים ברוטב לבנוני

גרסה מזרח תיכונית שתהיה אהובה על חובבי חלקי הפנים והנתחים הנדירים, או בקיצור: מי פוחד ממוח?

נינה דבש | מאסטר שף | פורסם 28/12/20 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 1.7 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פיתות:

חצי ק"ג קמח

כפית חילבה

כפית מלח

2 וחצי כוסות מים

רבע כוס שמן קנולה

המוח והאשכים:

2 אשכים

2 מוחות

מיץ מ-2 לימונים

חופן פטרוזיליה

3 שיני שום

רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים לפיתה, לשים ומניחים לתפיחה במשך שלושת רבעי שעה.

2 לאחר ההתפחה, בוצעים חתיכת בצק בגודל אגרוף, משטחים על נייר אפייה משומן ומטגנים במחבת.

3 חותכים את האשכים לקוביות ומקפיצים במחבת עם שמן עד שהם נעשים לבנים. מניחים בצד.

4 מרתיחים את המוח 3 פעמים, שופכים את המים ושוטפים.

5 מעבירים את המוחות למחבת, מוסיפים מעט מים, מאדים, ומוסיפים פנימה את קוביות האשכים המוקפצות. להוסיף מיץ מחצי לימון ו-2 כפות שמן זית.

6 טוחנים בבלנדר את יתרת מיץ הלימון, הפטרוזיליה, השום ויתרת השמן, ויוצקים מעל הבשר.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.