צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12
מוח ואשכים ברוטב לבנוני
גרסה מזרח תיכונית שתהיה אהובה על חובבי חלקי הפנים והנתחים הנדירים, או בקיצור: מי פוחד ממוח?
נינה דבש | מאסטר שף
| פורסם 28/12/20
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
פיתות:
חצי ק"ג קמח
כפית חילבה
כפית מלח
2 וחצי כוסות מים
רבע כוס שמן קנולה
המוח והאשכים:
2 אשכים
2 מוחות
מיץ מ-2 לימונים
חופן פטרוזיליה
3 שיני שום
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל החומרים לפיתה, לשים ומניחים לתפיחה במשך שלושת רבעי שעה.
2 לאחר ההתפחה, בוצעים חתיכת בצק בגודל אגרוף, משטחים על נייר אפייה משומן ומטגנים במחבת.
3 חותכים את האשכים לקוביות ומקפיצים במחבת עם שמן עד שהם נעשים לבנים. מניחים בצד.
4 מרתיחים את המוח 3 פעמים, שופכים את המים ושוטפים.
5 מעבירים את המוחות למחבת, מוסיפים מעט מים, מאדים, ומוסיפים פנימה את קוביות האשכים המוקפצות. להוסיף מיץ מחצי לימון ו-2 כפות שמן זית.
6 טוחנים בבלנדר את יתרת מיץ הלימון, הפטרוזיליה, השום ויתרת השמן, ויוצקים מעל הבשר.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.