אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

אוסובוקו עם פולנטה

כשגדלים אצל אבא שף, תבשיל מפואר של אוסובוקו ופולנטה הוא כנראה מנה הגיונית להכין בגיל 26

לואיס אברבוך | מאסטר שף | פורסם 30/06/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו אוסובוקו בקר

קמח לבן, לקימוח

שמן זית

3 גזרים, חתוכים לקוביות

5 שיני שום, פרוסות

2 בצלים גדולים, קצוצים

גבעולי סלרי, קצוצים לקוביות

2 עגבניות, קצוצות

מלח

פלפל שחור

עלי תימין משני גבעולים

4 עלי מרווה

2 גבעולי רוזמרין שלמים

כפית אורגנו יבש

כפית פטרוזיליה יבשה

2 כפות רסק עגבניות

בקבוק יין לבן יבש

לפולנטה:

חצי שקית קמח תירס

100 גרם חמאה

150 מ"ל שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מקמחים את נתחי האוסובוקו, צורבים במחבת חמה עם שמן זית, מוציאים ושומרים בצד.

2 מטגנים את קוביות הגזר בסיר. מוסיפים את השום, הבצל, הסלרי ולבסוף את העגבניות.

3 מתבלים במלח, פלפל וכל שאר התבלינים ועשבי התיבול ומערבבים.

4 מוסיפים רסק עגבניות ויין, מחזירים פנימה את הבשר ונותנים לנוזל להצטמצם וליין להתאדות.

5 מבשלים עד שהבשר רך מאוד, שעתיים-שלוש (אפשר לזרז בסיר לחץ).

6 הפולנטה: מרתיחים 2 ליטר מים ומוסיפים קמח תירס. מערבבים היטב עד שהקמח סופח את הנוזלים.

7 מוסיפים את החמאה, השמנת, המלח והפלפל וממשיכים לבשל עד שמוכן.

8 מגישים את הבשר על הפולנטה. 

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.