אוסובוקו עם פולנטה
כשגדלים אצל אבא שף, תבשיל מפואר של אוסובוקו ופולנטה הוא כנראה מנה הגיונית להכין בגיל 26
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
קילו אוסובוקו בקר
קמח לבן, לקימוח
שמן זית
3 גזרים, חתוכים לקוביות
5 שיני שום, פרוסות
2 בצלים גדולים, קצוצים
גבעולי סלרי, קצוצים לקוביות
2 עגבניות, קצוצות
מלח
פלפל שחור
עלי תימין משני גבעולים
4 עלי מרווה
2 גבעולי רוזמרין שלמים
כפית אורגנו יבש
כפית פטרוזיליה יבשה
2 כפות רסק עגבניות
בקבוק יין לבן יבש
לפולנטה:
חצי שקית קמח תירס
100 גרם חמאה
150 מ"ל שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מקמחים את נתחי האוסובוקו, צורבים במחבת חמה עם שמן זית, מוציאים ושומרים בצד.
2 מטגנים את קוביות הגזר בסיר. מוסיפים את השום, הבצל, הסלרי ולבסוף את העגבניות.
3 מתבלים במלח, פלפל וכל שאר התבלינים ועשבי התיבול ומערבבים.
4 מוסיפים רסק עגבניות ויין, מחזירים פנימה את הבשר ונותנים לנוזל להצטמצם וליין להתאדות.
5 מבשלים עד שהבשר רך מאוד, שעתיים-שלוש (אפשר לזרז בסיר לחץ).
6 הפולנטה: מרתיחים 2 ליטר מים ומוסיפים קמח תירס. מערבבים היטב עד שהקמח סופח את הנוזלים.
7 מוסיפים את החמאה, השמנת, המלח והפלפל וממשיכים לבשל עד שמוכן.
8 מגישים את הבשר על הפולנטה.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.