אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 9", קשת 12

ברדפודינג צ'אי מסאללה

הקינוח הבריטי פוגש טוויסט הודי בניחוח מסאללה, קרם שקדים ותאנים מקומיות – כל מה שצריך כדי לנצל שאריות חלה (עם כל הכבוד לפרנץ' טוסט, ויש כבוד)

בת-שי עוז | מאסטר שף | פורסם 13/12/20 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי חלה יבשה (בריוש אפילו יותר טוב!), חתוכה לקוביות

150 מ"ל חלב שקדים (או חלב בקר)

10 תרמילי הל

8 מקלות ציפורן

8 גרגירי פלפל שחור

מקל קינמון

מעט אגוז מוסקט

2 תיוני צ'אי מסאלה או תה שחור

2 ביצים + חלמון

125 מ"ל שמנת מתוקה

40 גרם סוכר

כפית תמצית וניל

4 תאנים, חתוכות לרבעים

לקרם שקדים:

50 גרם חמאה מומסת, לא חמה

50 גרם אבקת שקדים

חופן שקדים קצוצים גס, קלויים במחבת

20 גרם אבקת סוכר

לגלידה:

פחית חלב מרוכז

500 גרם שמנת מתוקה

5 כפות גדושות אבקת חלב

אופן ההכנה:

1 מרתיחים את החלב עם התבלינים והתיונים על אש קטנה למשך כחמש דקות. מניחים לצינון מלא.

2 טורפים בקערה ביצים וחלמון, שמנת מתוקה, סוכר ותמצית וניל. מסננים לבלילה את החלב המתובל וממשיכים לטרוף.

3 מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה משומן בחמאה ומסדרים בה את קוביות החלה. יוצקים את הבלילה על החלה ומוודאים שכל הקוביות מכוסות היטב. מניחים בצד ל-40-30 דקות.

4 מערבבים את כל חומרי קרם השקדים, ולאחר שהחלה נחה בבלילה, מוסיפים בין החתיכות קרם שקדים.

5 מחממים תנור ל-170 מעלות. מסדרים את התאנים מעל החלה, ומפזרים מעט סוכר מעל כל תאנה, לקרמול.

6 אופים 30 דקות. מגבירים את עוצמת התנור ל-220 מעלות על מצב גריל עליון, ואופים 5 דקות נוספות (או עד השחמה).

7 לגלידה: מקציפים לקצפת יציבה (אך לא קשה מדי) את השמנת המתוקה. מקפלים פנימה את החלב המרוכז ואבקת החלב עד שנטמעים בבלילה. מעבירים למכונת גלידה לשעה ולאחר מכן למנוחה של שעה נוספת במקפיא, או יוצקים לכלי רחב ושטוח ומעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות.

8 להגשה: מניחים כדור גלידה על מנת ברדפודינג חמה ומגישים מיד.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.