פיש צ'אודר: מרק דגים מוקרם
נזיד עם דג לוקוס וחזה אווז, מוקרם בשמנת ומריח נהדר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (3 מנות):
150 גרם פילה לוקוס חתוך לקוביות
1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
1 שן שום קצוצה
1 מקל סלרי, חתוך לקוביות קטנות (אפשר להחליף בשורש סלרי קטן, חתוך לקוביות קטנות)
1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות קטנות
חצי מיכל שמנת לבישול
1 כף קמח
חתיכה קטנה של חזה אווז מעושן בלי השומן, חתוכה לקוביות קטנות מאוד
מלח ופלפל לפי הטעם
¼ כפית אגוז מוסקט
¼ ספל שמן קנולה או תירס
לציר:
1 דג קטן או העצמות של הלוקוס (כולל את הראש)
1 גזר מקולף ושלם
1 בצל מקולף ושלם
1 כרשה קטנה נקייה ושלמה
2 עלה דפנה
2 פלפל אנגלי
קצת פטרוזיליה ושני מקלות סלרי נקיים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מכינים את ציר הדגים: מבשלים יחד את כל המרכיבים לפחות חצי שעה, מסננים ושומרים לאחר כך.
2 מטגנים בסיר עם השמן את הבצל, כרשה, שום, וסלרי עד ששקוף. מוסיפים את חזה האווז החתוך.
3 מוסיפים את תפוח האדמה והגזר, מערבבים ומבשלים הכול יחד כ-5 דקות. מוסיפים את הקמח ומבשלים עוד 5 דקות (אמור להיות סמיך).
4 מוסיפים ציר דגים עד לגובה 5 ס"מ מהדג\ ירקות (עדיף שהציר יהיה רותח) ומתבלים במלח ופלפל ואגוז מוסקט. מבשלים עוד כ-10 דקות על אש נמוכה (אם למרק אין הרבה נוזלים, להוסיף עוד קצת מהציר).
5 מוסיפים את הדג ומבשלים עוד 10 דקות. בלי לערבב חזק מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד 5 דקות.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!