קבב דג לבן
את קבב הדג הזה שהפתיע את שופטי מאסטר שף אתם חייבים להכין. הוא קליל, הוא קריספי ויש לו הפתעה קטנה בפנים שהופכת אותו לעסיסי במיוחד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
חצי קילו פילה מוסר או לברק או תערובת של שניהם
1 בצל
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
1 פלפל חריף ירוק
גרידה מלימון אחד
מלח
פלפל שחור
2 כפות קמח
50 גרם חמאה
להגשה:
רבע כוס טחינה מוכנה
רבע כוס יוגורט
1 עגבניה מרוסקת בפומפיה
פלפל חריף קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הדג לקוביות קטנות.
2 קוצצים גם את הבצל, הכוסברה והפלפל החריף.
3 מערבבים את קוביות הדג עם הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה והפלפל החריף. מוסיפים את גרידת הלימון, המלח והפלפל ומערבבים.
4 מוסיפים ביצה ומערבבים לעיסה אחידה.
5 יוצרים מהעיסה קציצות לא גדולות ובכל קציצה מכניסים בעזרת האצבע חתיכת חמאה קטנה. מקמחים את הקציצות בקמח מכל הכיוונים ומניחים בצד.
6 מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ורק כשהיא חמה מאוד מניחים בה את הקבבים ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד שהן שחומות.
7 להגשה: מערבבים היטב את הטחינה והיוגורט. מערבבים את העגבניה עם הפלפל החריף. מגישים את הקבבים לצד תערובת הטחינה והיוגורט ולצד העגבניות עם הפלפל.