אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

פילה טלה ופירה ירקות שורש

פילה טלה בעשבי תיבול לצד קונפי שום וארטישוק, פירה ירקות שורש, עגבניות צלויות ואספרגוס. מנה מרשימה ששווה את העבודה

איה קרמרמן | מאסטר שף VIP | פורסם 25/03/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 3.1 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפירה:

שורש פטרוזיליה קלוף

ארטישוק ירושלמי קלוף

שמן זית

מלח

לקונפי שום:

ראש שום

שמן זית

מעט מלח

לירקות:

עגבניות שרי

שמן זית

פרוסות שום

תימין חתוך

מלח

אספרגוס

ארטישוק

לפילה טלה:

פילה טלה

תימין/ רוזמרין/ אורגנו טרי

שמן זית

אופן ההכנה:

1 בסיר עם מים שמים שורש פטרוזיליה וארטישוק ירושלמי ומבשלים עד לריכוך. מוסיפים מעט שמן זית ומלח ומועכים במוט בלנדר.

2 הקונפי שום: מחממים תנור ל-175 מעלות. חותכים את החלק התחתון של ראש השום, מפזרים מעל שמן זית ומעט מלח ומניחים עם הצד החתוך כלפי למטה על נייר כסף. עוטפים ומכניסים לתנור ל-40 דקות. מוציאים ומועכים היטב במעבד מזון.

3 חותכים את עגבניות השרי לשניים, מוסיפים מעל שמן זית, פרוסות שום, תימין חתוך ומלח ומכניסים לתנור ל-45 דקות.

4 האספרגוס: במחבת חמה קולים את האספרגוס עם מעט שמן זית. משאירים את האספרגוס ירוק וחי.

5 הקונפי ארטישוק: קולפים את הארטישוק, פורסים ומבשלים בשמן זית על אש נמוכה עד לריכוך.

6 הפילה טלה: מפלפלים את הפילה ומפזרים משני הצדדים תימין/ רוזמרין/ אורגנו טרי. מניחים בצד למשך כשעה לפחות.

7 מסירים את הירך ומטגנים לטגן במחבת מחוממת היטב עם מעט שמן זית, עד להשחמה מכל הצדדים.

8 מחממים תנור ל-165 מעלות. מכניסים את הפילה למשך ל7-8 דקות.

9 מניחים בצד ומכסים בנייר כסף למשך 10 דקות. לאחר מכן, פורסים לפרוסות עבות. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.