אוכל
צילום׃ דניאל בר און

עוגיות שומשום במילוי פיסטוקים ושקדים

קונוסים של בצק בטיגון עמוק מצופים שומשום, טבולים בסירופ סוכר וממולאים בארבעה סוגי אגוזים והכל מוכן בתוך פחות משעה עבודה

ריקי סוויסה | מאסטר שף | פורסם 26/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300 גרם קמח

3/4 כוס שמן

1/2 כוס שומשום

1/2 כוס מים

גרידת לימון

1 סוכר וניל

1 חלבון

שמן לטיגון עמוק

לסירופ:

כוס סוכר

כוס מים

מעט לימון

למילוי:

כוס אגוזים קצוצים

1/2 כוס שקדים

1/2 כוס פיסטוקים

1/2 כוס בוטנים

1 כוס סוכר

4 כפות שמנת

1.5 כפיות גלוקוזה

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח ומעבירים לקערה, מוסיפים חצי כוס שמן, חצי כוס שומשום, את המים, גרידת הלימון וסוכר הווניל, ולבסוף טורפים את החלבון ומוסיפים לעיסה ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק לא דביק. ניתן להוסיף מעט קמח במידה והבצק דביק.

2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה. לאחר הקירור מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, כאשר כל חלק מרדדים לריבוע. את הריבוע מחלקים לרצועות ברוחב 2.5 ס"מ ועובי של 3 ס"מ. את הרצועות מלפפים מסביב לקונוס נירוסטה. משתדלים לחבר את הקצוות ולהצמיד היטב לקונוס על מנת שלא יתפרק. בינתיים מחממים שמן עמוק בסיר ומכניסים את הקונוסים (ביחד עם הנירוסטה) לתוך השמן. מטגנים עד להזהבה. לאחר כ-3 דקות, כשהבצק מתקרר ניתן להפריד את הקונוס נירוסטה מהבצק בזהירות.

3 בסיר נפרד מחממים יחד כוס סוכר, כוס מים, ומעט לימון וממיסים על אש נמוכה עד לקבלת סירופ סוכר. טובלים את הקונוסים שהתקררו בסירופ הסוכר ומוציאים מיד.

4. המילוי: במחבת חמה קולים את כל האגוזים. מוסיפים כוס סוכר וממשיכים לקלות . מוסיפים את השמנת ואת הגלוקוז עד שנוצרת עיסה דביקה. מניחים בצד ומקררים ל-10 דקות. לאחר שהמילוי התקרר מתחילים למלא את הקונוסים ולבסוף טובלים את הראש הקונוס בשקדים קלויים או לחלופין באגוזים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים