אוכל
תמונת AVI׃ mako

פילה לוקוס בחמאת עגבניות עם עלי תרד וקרעים של פסטה

נתח דג עסיסי ברוטב חמאתי עם יין לבן, עלי תרד, מרווה ועגבניות שרי עם פסטה ביתית משגעת

ג'קי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 10/01/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 368 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפסטה:

2 ביצים

100 גרם קמח

כפית מלח

לרוטב:

1/2 ק"ג עגבניות שרי

כף סוכר

כף שמן זית

2 שיני שום, פרוסות

1/2 חבילת חמאה

עלה מרווה

3 עלי אורגנו, קצוצים

1/2 כוס יין לבן

30 עלי תרד, חצויים

לדג:

2 יחידות פילה לוקוס

שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 לבצק פסטה: מערבבים את מרכיבי הבצק במעבד מזון. מגלגלים לכדור, עוטפים ושמים במקרר למשך חצי שעה.

2 חוצים את עגבניות השרי ומבשלים עם הסוכר במשך רבע שעה. טוחנים את העגבניות במוט טחינה, מסננים ומעבירים לקערה.

3 מטגנים במחבת 2 שיני שום פרוסות בשמן זית. מוסיפים חצי חבילת חמאה צרפתית, מרווה ואורגנו. מוסיפים את מחית העגבניות ומערבבים. מוסיפים יין לבן ומבשלים כרבע שעה. מוסיפים את התרד לתוך העגבניות, מערבבים ומניחים להתבשל על אש נמוכה כעשר דקות. מורידים מהאש.

4 מטגנים במחבת את דג הלוקוס על הצד של העור בערך 5-7 דקות על אש בינונית, מפזרים מלח גס ופלפל גרוס והופכים לצד השני לעוד 3 דקות. מניחים בצד.

5 מוציאים את בצק הפסטה מהמקרר, מרדדים במכונת פסטה לעלה ארוך ודק ואז קורעים בידיים חתיכות של בערך 5-7 ס"מ רוחב. מבשלים במים רותחים עם כף מלח במשך 4 דקות מוציאים ישר לרוטב העגבניות ומערבבים.

6 מוזגים לתוך צלחת עמוקה ורחבה מהרוטב והפסטה ומניחים מעל את הדג.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!