אגרול ממולא בחזה עוף ומטבוחה במרק עגבניות
מרק עגבניות פשוט ומרענן בליווי בצק פריך עם עוף ועשבי תיבול
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
למטבוחה
6 שיני שום, פרוסות
שמן לטיגון
1 ק"ג עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
1 גמבה גדולה, חתוכה לרצועות
1 פלפל חריף ירוק, קצוץ
מלח
מעט צ'ילי גרוס חריף
למילוי
1 חבילת בצק סיגר (לאגרול)
1/2 ק"ג חזה עוף, חתוך לרצועות
1 חבילת נבטים
שמן זית
מלח
פלפל
מעט קארי
שמן לטיגון עמוק
למרק העגבניות
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום
מעט פטרוזיליה
מעט כוסברה
מעט כרפס
שמן לטיגון
7 עגבניות, חתוכות לקוביות
5 עגבניות מרוסקות
מלח
פלפל גרוס
(ניתן להוסיף מעט ציר ירקות)
אופן ההכנה:
להכנת המטבוחה:
1 מטגנים במחבת עם מעט שמן את השום ומוסיפים את העגבניות. מבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה.
2 מטגנים את הגמבה במחבת נפרדת, מוסיפים את הפלפל החריף וממשיכים לטגן מעט.
3 מוסיפים את הפלפלים לסיר העגבניות, מוסיפים מלח ומעט צ'ילי גרוס חריף. מבשלים עוד כשעה על אש מאוד נמוכה.
להכנת המילוי:
1 מקפיצים מעט את העוף והנבטים במחבת עם מעט שמן זית, מלח, פלפל וקארי.
2 ממלאים כל פיסת בצק במעט תערובת. סוגרים את הבצק (להידוק הבצק ניתן להיעזר במעט קמח ומים) ומטגנים בשמן עמוק.
להכנת מרק העגבניות:
1 מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצל, השום, הפטרוזיליה והכרפס.
2 מוסיפים את העגבניות, מכסים את המחבת וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להתרככות.
3 בתום הבישול טוחנים מעט את הכל במעבד מזון לקבלת מרקם יותר חלק.