אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, mako אוכל

מגדל המבורגר מושחת

כשנמרוד ציוני רוצה לפנק את הבנות שלו הוא מכין להן את המנה הזו: מגדל של המבורגרים עם רוטב ברביקיו (ביתי), רוטב גבינה כחולה (ביתי, הכל ביתי), לחמניות (ביתיות) וביצה עין. רוצים להוסיף בייקון? לכו על זה

נמרוד ציוני | מאסטר שף | פורסם 24/07/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.2 143 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-4 לחמניות:

חצי ק"ג קמח

כפית שמרים יבשים

כפית מלח

כפית סוכר

חצי כפית אבקת אפייה

ביצה

מים (או חלב)

להברשה: ביצה טרופה ושומשום

לרוטב ברביקיו:

50 מ"ל שמן קנולה

בצל סגול גדול, קצוץ

5 שיני שום, קצוצות

2 פלפלי צ'ילי, קצוצים

רוטב ברביקיו

חצי כוס מייפל אמיתי

כף סוכר

מלח

פלפל שחור

150 מ"ל מים

טבסקו

לרוטב גבינה כחולה:

30 מ"ל שמן זית

רוזמרין

2 עלי מרווה

2 שיני שום, מעוכות

500 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם גבינה כחולה

מלח

פלפל שחור גרוס

100 גרם מוצרלה

להמבורגר:

1 ק"ג בשר אנטרקוט טחון עם שומן

מלח

פלפל שחור גרוס

כוס סודה לשתייה (נוזל)

תוספות:

מיונז

טבעות בצל סגול

פרוסות עגבנייה

פרוסות מלפפון חמוץ

חסה

ביצי עין

אופן ההכנה:

הלחמניות:

1 מכניסים את כל החומרים למעט המים (או החלב) לקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. לאחר שכל החומרים היבשים התערבבו מוסיפים מים בהדרגה. לשים 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.

2 מכדררים את הבצק ומעבירים לקערה מקומחת. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (לפחות 30 דקות).

3 לאחר התפיחה מחלקים את הבצק ל-4 מנות שוות ומכדררים לצורת לחמנייה שטוחה. מסדרים בתבנית עם נייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (כ-30 דקות נוספות). מחממים תנור ל-200 מעלות.

4 מורחים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים עד הזהבה יפה. מוציאים ומצננים על רשת.

 

רוטב ברביקיו:

1 מטגנים את הבצל במחבת עמוקה ומוסיפים את השום והפלפל. מטגנים כ-5 דקות.

2 מוסיפים את רוטב הברביקיו, המייפל, הסוכר, הפלפל השחור, המים והטבסקו ומבשלים עד לצמצום.

3 טועמים וממליחים בהתאם לצורך. 

רוטב גבינה כחולה:

1 מערבבים בקלחת שמן זית, רוזמרין, מרווה ושום. מאדים כדקה על להבה בינונית.

2 מוסיפים את כל החומרים למעט המוצרלה ומבשלים עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.

3 מוסיפים את המוצרלה ומערבבים היטב, עד לקבלת רוטב אחיד חלק וסמיך.

ההמבורגר:

1 מערבבים בקערה גדולה את הבשר, המלח והפלפל. לשים ביד רק עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה (לישה קצרה).

2 מוסיפים את מי הסודה ומערבבים עד שהנוזל נטמע בתערובת ומתקבלת עיסה אוורירית.

3 יוצרים המבורגרים בגודל הרצוי (ביד או ברינג) ומניחים בצד.

4 מחממים מחבת כבדה ומטגנים את ההמבורגרים משני הצדדים עד למידת העשייה הרצויה. 

הרכבת המנה:

1 חוצים את הלחמניות. מורחים על החלק התחתון מיונז ומסדרים ירקות.

2 מניחים את קציצת ההמבורגר הראשונה ומוזגים עליה רוטב ברביקיו ורוטב גבינה כחולה. מניחים את ביצת העין.

3 מניחים את הקציצה השנייה ועליה שוב רטבים וביצת עין. מכסים בחלק השני של הלחמנייה.  

* אפשר ומומלץ להוסיף בייקון ו/או חזה אווז מעושן.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.