אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף

פסטה ירוקה

מנת חצי הגמר של טום אביב: פסטה שמתבשלת בציר של פלפלים חריפים, שום, דגים והמון פטרוזיליה, כוסברה ונענע, ואם זה לא מספיק ירוק בשבילכם - אז היא גם מוקפצת במחבת עם עוד פלפלים וירק. לא סתם קוראים לה ירוקה

טום אביב | מאסטר שף | פורסם 11/12/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור נענע

חצי צרור כוסברה

עצמות וראש דג מוסר

שמן זית

5 פלפלים ירוקים חריפים

4 שיני שום

חבילת פסטה בצורת קונכיות או צורה קצרה אחרת

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר עם מים את כל הירוקים ואת עצמות הדג. מתבלים בפלפל ומלח ומביאים לרתיחה.

2 מחממים במחבת שמן זית עם 2-3 פלפלים ירוקים ושום. מטגנים בחום נמוך ולאחר כ-10 דקות מוסיפים לסיר המים.

3 מבשלים את תכולת הסיר על אש קטנה במשך חצי שעה עד שלוש שעות. כמה שיותר - יותר טוב.

4 מסננים את תכולת הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר את הפסטה כ-7 דקות, עד לרמת אל דנטה.

5 מטגנים שום ופלפלים חריפים בשמן זית, מוסיפים את הפסטה המוכנה ופטרוזיליה קצוצה. כשהמחבת מתחממת מחדש (לאחר הוספת כל המרכיבים) יוצקים מעט מציר הבישול ומערבבים עד אידוי. חוזרים על הפעולה פעמיים.

6 מגישים עם מעט מאוד מציר הבישול.

מתכוני מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.