אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

סטייק בולגרית בבצל ירוק עם תבשיל ירוקים מטוגנים

המצע שואב השראה מחורשט בטעמי לימון פרסי, ואת הבשר מחליפה גבינה בולגרית עסיסית

איתיאלה היאט | מאסטר שף | פורסם 23/05/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבשיל:

1 גבעול כרשה חצוי ופרוס דק

3 שיני שום קצוצות

כוס וחצי ציר ירקות (או מים)

צרור פטרוזיליה (עלים בלבד)

צרור כוסברה (עלים בלבד)

חצי צרור שמיר (בלי גבעולים קשים)

חופן עלי נענע

מלח, פלפל

3-2 לימונים פרסיים שחורים

לגבינה:

נתחי גבינה בולגרית לפי מספר המנות הרצוי

5 ענפים יפים, עבים וגמישים של בצל ירוק לכל סטייק גבינה

אופן ההכנה:

1 בסיר רחב מטגנים את הכרשה בשמן זית עד שהיא מתרככת ומזהיבה מעט. מוסיפים את שיני השום, מטגנים עוד חצי דקה ומוסיפים כוס וחצי מים או ציר ירקות. מחוררים את הלימוניים הפרסיים בעזרת סכין או מזלג (בלי לשבור אותם) ומוסיפים לסיר.

2 במקביל מטגנים את העשבים בשמן עמוק או רדוד (כל סוג בנפרד) עד שהם משנים צבע לירוק כהה ומתקשים מעט. מעבירים למסננת וממליחים מעט ביציאה מהשמן.  משאירים במסננת לעוד כמה דקות כדי לנקז שמן מיותר.

3 מוסיפים את העשבים לסיר עם הכרשה. מוסיפים נוזלים אם צריך ומבשלים כעשרים דק בערך לתבשיל הומוגני.

4 טועמים ומתקנים תיבול - מביאים בחשבון שהגבינה מלוחה והתבשיל צריך להיות יותר בכיוון עשבוני וחמצמץ. אפשר להוסיף מעט לימון אם לא מספיק חמצמץ.

5 מלפפים את גבעולי הבצל מסביב לגבינה וקושרים בקצוות. משמנים את הגבינה בשמן זית ומפלפלים. לא להמליח! צולים את הגבינה על גריל פחמים או על מחבת פסים עד שהמעטפת ממש צלויה.

5 מרכיבים: בצלחת עמוקה מניחים כמה כפות מתבשיל הירוקים, מעל מניחים סטייק גבינה ומגישים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.