טירמיסו כמו באיטליה
מתכון פשוט ובהיר לקינוח האיטלקי הקלאסי: גבינת מסקרפונה, מרנג וקצפת, כמה טיפות קפה שמוסיפות עניין, בישקוטי טבולים באספרסו ואבקת קקאו (או נוטלה) מלמעלה. זה כל הסיפור
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למרנג איטלקי:
50 גרם מים
215 גרם סוכר
110 גרם חלבון ביצים (חלבון מ-2 ביצים)
לקרם:
160 גרם שמנת לקצפת
160 גרם גבינת מסקרפונה
לגיוון הקרם:
3 טיפות תמצית קפה
לבישקוטי:
100 גרם חלב
מנת אספרסו
10 יחידות בישקוטי
לציפוי:
30 גרם נוטלה
אופן ההכנה:
1 להכנת המרנג: בסיר קטן מחממים מים ו-215 גרם סוכר ל-125 מעלות צלזיוס. במקביל מקציפים את חלבוני הביצה במיקסר עד ליצירת קצף יציב ורך. עם הגעת הסוכר לטמפרטורה של 125 מעלות מגבירים את מהירות ההקצפה ומוזגים את הסירופ על דופן קערת המיקסר. עוצרים את ההקצפה כשהסירופ התערבב בקצף ודופן הקערה חמימה (סימן שהקצף כולו בטמפרטורה שווה).
2 בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ללא הוספת סוכר.
3 בקערה נפרדת פותחים את גבינת המסקרפונה באמצעות לקקן עד לקבלת מחית חלקה, ללא גושים ונוחה לעבודה.
4 מקפלים מרנג איטלקי לתוך גבינת המסקרפונה עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את השמנת המוקצפת עד לקבלת תערובת במרקם אחיד. מחלקים את התערובת לשניים ומוסיפים למחצית את תמצית הקפה. מערבבים היטב.
5 הרכבת המנה: בקערה מערבבים 100 גרם חלב עם מנת אספרסו ומטבילים את הבישקוטי. מסדרים בכוס הגשה את הטירמיסו בשכבות שימלאו את הכוס – שכבת קרם קפה, מעליה שכבת בישקוטי ושכבת קרם לבן מלמעלה.
6 מזלפים נוטלה מלמעלה (אפשר להמיר באבקת קקאו) ומכניסים לקירור עד להתייצבות, במידת הצורך ניתן גם להכניס למקפיא.