צילום׃ יח"צ
חמין
המנה המסורתית המפנקת של שבת
איציק הראל | מאסטר שף
| פורסם 04/11/10
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
בשר לחמין (חזה בקר, בשר ראש, נתחי שפונדרה, שריר, אוסובוקו, לפי הטעם)
שעועית שהושרתה כל הלילה
חומוס שהושרה כל הלילה
תפוחי אדמה
שומן אווז
ביצים
מלח ופלפל
בצל שטוף, לא קלוף חתוך לשני חצאים
לחיטה
כוס חיטה
פפריקה מתוקה
צ'ילי יבש
כפית מלח גס
שמן קנולה
מים רותחים
אורז
אורז
מים רותחים
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
קצת שמן
אופן ההכנה:
1 ממיסים שומן אווז בסיר רחב ומטגנים קלות את הבצל. 2. מפלפלים היטב את נתחי הבשר וסוגרים אותם בשמן. 3. מוסיפים את הקטניות, מכסים במים רותחים ונותנים לתבשיל להתבשל 3 שעות. 4. ממליחים, מוסיפים פלפל שחור, מוסיפים את תפוחי האדמה ומים רותחים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עד להתרככות תפוחי האדמה והבשר.