סבלה עם מרמלדת סלקים ואגסים
עוגת סבלה עם קרם פרש ומרמלדת פירות מפוצצת טעמים וניחוחות: סלקים ואגסים מקורמלים עם יין, הל, רימונים, וניל, כוכב אניס וגם ליקריץ. קינוח מיוחד ומתוחכם, אבל גם כזה שאתם בהחלט יכולים להכין לבד
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לסבלה:
100 גרם שקדים קצוצים
100 גרם קמח
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום
למרמלדה:
סלקים
אגסים קלופים
יין אדום
רכז רימונים
מקל וניל
כוכב אניס
הל
מקל ליקריץ
100 גרם סוכר נוספים
להגשה:
2 כפות גדושות קרם פרש
אופן ההכנה:
1 לסבלה: מערבבים את השקדים הקצוצים, הקמח, החמאה והסוכר החום בבלנדר יד.
2 משטחים את העיסה בתבנית ואופים כ-25 דקות.
3 מבשלים את הסלקים במים עד לריכוך, ובמקביל מבשלים את האגסים ביין, רכז רימונים, וניל, אניס, הל וליקריץ.
4 מקלפים את הסלקים וחותכים לרבעים. מוסיפים לציר האגסים.
5 מוסיפים 100 גרם סוכר ומבשלים עד לקרמול.
6 חותכים את האגסים והסלקים לפרוסות קטנות ודקות.
7 מרכיבים את המנה: קורצים ברינג את הסבלה האפוי ומרטיבים אותו מעט בקרמל.
8 מניחים מעל הקרמל קרם פרש, ועליו יוצקים מתערובת הסלקים והאגסים עם מעט הרוטב.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים