אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

סבלה עם מרמלדת סלקים ואגסים

עוגת סבלה עם קרם פרש ומרמלדת פירות מפוצצת טעמים וניחוחות: סלקים ואגסים מקורמלים עם יין, הל, רימונים, וניל, כוכב אניס וגם ליקריץ. קינוח מיוחד ומתוחכם, אבל גם כזה שאתם בהחלט יכולים להכין לבד

נריה כהן | מאסטר שף | פורסם 07/11/16 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסבלה:

100 גרם שקדים קצוצים

100 גרם קמח

100 גרם חמאה

100 גרם סוכר חום

למרמלדה:

סלקים

אגסים קלופים

יין אדום

רכז רימונים

מקל וניל

כוכב אניס

הל

מקל ליקריץ

100 גרם סוכר נוספים

להגשה:

2 כפות גדושות קרם פרש

אופן ההכנה:

1 לסבלה: מערבבים את השקדים הקצוצים, הקמח, החמאה והסוכר החום בבלנדר יד.

2 משטחים את העיסה בתבנית ואופים כ-25 דקות.

3 מבשלים את הסלקים במים עד לריכוך, ובמקביל מבשלים את האגסים ביין, רכז רימונים, וניל, אניס, הל וליקריץ.

4 מקלפים את הסלקים וחותכים לרבעים. מוסיפים לציר האגסים.

5 מוסיפים 100 גרם סוכר ומבשלים עד לקרמול.

6 חותכים את האגסים והסלקים לפרוסות קטנות ודקות.

7 מרכיבים את המנה: קורצים ברינג את הסבלה האפוי ומרטיבים אותו מעט בקרמל.

8 מניחים מעל הקרמל קרם פרש, ועליו יוצקים מתערובת הסלקים והאגסים עם מעט הרוטב.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים