צ'יבורק
הצ'יבורק של אלברט כל כך יפה, שאפילו לא צריך לטעום אותו בשביל לדעת שהוא מושלם. אבל השופטים טעמו בכל זאת, ונחשו מה? הם גילו שהם מושלם
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
בצק:
500 גרם קמח לבן
כפית מלח
כפית סוכר
10 גרם שמרים יבשים
2 כוסות מים
מילוי:
קילו בשר כבש טחון
חצי צרור פטרוזיליה
1 בצל לבן
חצי פלפל חריף
מלח
פלפל שחור
חלמון טרוף, למריחה
לרוטב:
רבע צרור שמיר
שן שום
5 כפות יוגורט עיזים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב כ-10 דקות ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות.
2 מילוי: קוצצים פטרוזיליה, בצל ופלפל חריף ומערבבים עם הבשר הטחון. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.
3 מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים שני עיגולים שאחד מהם קטן בסנטימטר מהשני.
4 מניחים על העיגול הגדול מבין השניים 2 וחצי כפות מתערובת הבשר, מיישרים ומשאירים מסגרת בעובי של כחצי ס"מ. מניחים את העיגול הקטן מעל.
5 מקפלים את השוליים לכל האורך וסוגרים יפה. מחממים תנור ל-250 מעלות.
6 יוצרים חור קטן במרכז העיגול העליון ומברישים הכל בחלמון.
7 צולים על תוכנית גריל כ-10 דקות ומורידים ל-170 מעלות. אופים עד שמזהיב יפה.
8 רוטב: קוצצים את השמיר והשום למצב חמאתי, מערבבים עם היוגורט ומגישים.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.