צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP
תבשיל אפונה עם עלים ירוקים
צאו אל השדה, אספו חובזות ועלי סרפד ובשלו את עליהם ביחד עם קייל, חסה ואפונה טרייה. מנה ירוקה וטעימה במיוחד מבית היוצר של אייל שני
אייל שני | מאסטר שף VIP
| פורסם 23/03/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
קנקני מים בטמפרטורת החדר
250 גרם חובזה
250 גרם קייל
250 גרם סרפד
250 גרם חסה
1 קילו אפונה ירוקה טרייה ומתוקה
שמן זית
מלח ים
2 שיני שום
אופן ההכנה:
1 משרים במים בטמפרטורת החדר עלי חובזה, קייל, סרפד וחסה למשך כ-10 דקות.
2 לאחר ההשריה, מכניסים לסיר גדול את כל העלים בכמות שווה עם טיפות המים שנותרו מההשריה ומבשלים.
3 באמצעות כף סינון מחוררת מפלסטיק מוודאים שהירוקים מתבשלים מתחת לפני המים למניעת השחרה. במידת הצורך, מוסיפים מים לסיר.
4 כעבור 5-10 דקות של בישול הירוקים, מוסיפים אפונה, 2 כפות שמן זית, מלח ושום, עד שהאפונה מתרככת.
5 לאחר הרתיחה, הופכים את הירוקים וממשיכים בבישול עד לקבלת מרקם רירי. מוסיפים שמן זית, מבשלים מספר דקות נוספות ומגישים.