טורטליני בצלי שאלוט על קרם ארטישוק ירושלמי ובלאק קוד
אנחנו רק מלקרוא את השם של המתכון הזה נהיים עייפים, אבל האמת - אם עכשיו הייתה ליאור אוחיון נוחתת אצלנו עם הצלחת הזו - עם הדג, הטורטליני, הפירה והסלט - היינו שמחים בטירוף
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפסטה:
125 גרם קמח לבן
125 גרם קמח פסטה
2 חלמונים
2 ביצים
מלח
כף שמן זית
לדג:
1 פילה דג בלאק קוד, ללא העור
שמן זית
עלי מרווה
שום
רוזמרין
כף סילאן
למילוי:
10 בצלי שאלוט
שמן זית
שום
עלי מרווה
מלח
פלפל שחור
מעט סוכר
לפירה ארטישוק ירושלמי:
7 ארטישוק ירושלמי, קלופים וחתוכים
כוס חלב
כוס שמנת מתוקה
חצי כפית מלח
לסלט:
שורש פטרוזיליה
מיץ לימון טרי
צ'ילי אדום טרי
מעט שמן
פטריות שיטאקי טריות
שמן זית
עלי מרווה
שום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפסטה: מערבבים את המרכיבים, לשים לבצק אחיד ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים לשעה במקרר.
2 משרים את הדג בשמן זית, מרווה, שום, רוזמרין וסילאן עד לסיום ההכנות.
3 מכינים את המילוי לטורטליני: קוצצים בצלי שאלוט דק ומטגנים על אש נמוכה בשמן זית עם שום, מרווה, מלח, פלפל וסוכר. כשמגיעים להשחמה כהה מסירים מהאש.
4 פירה ארטישוק ירושלמי: מחממים בסיר קטן ארטישוק ירושלמי עם חלב, שמנת ומלח. מבשלים על להבה נמוכה עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך.
5 הסלט: קולפים את שורש הפטרוזיליה לרצועות ומשרים בלימון עם צ'ילי אדום טרי, מלח ושמן. קוצצים את הפטריות לאורך ומטגנים בשמן זית עם מרווה, שום, מלח ופלפל.
6 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים במכונת פסטה עד לשלב האחרון. קורצים עיגולים, ממלאים בבצלי השאלוט ללא התבלינים וסוגרים לצורת טורטליני. מבשלים את הטורטליני במים רותחים.
7 מסננים את הארטישוקים וטוחנים בבלנדר. מתקנים טעמים.
8 מחממים מחבת, מוציאים את הדג מהמשרה וצורבים ללא תוספת שמן 5 דקות מכל צד.
9 להגשה: מסדרים את קרם הארטישוק הירושלמי על צלחת, מניחים מעל את הטורטליני והדג ובצד את הסלט.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.