קינוח מסקרפונה תותים
החיים שלנו תותים – ומסקרפונה וטוויל בוטנים גם, כמובן. קינוח שאף אחד, אבל אף אחד לא יסרב לו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
גלידת תותים:
200 גרם שמנת מתוקה
200 גרם חלב מרוכז
200 גרם תותים טחונים
טוויל תותים:
100 גרם חלבון
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
בוטנים טחונים
מסקרפונה תותים:
100 גרם תותים מעוכים
חבילת מסקרפונה
קולי תותים:
חצי ק"ג תות
רבע כוס סוכר
כוכב אניס
מעט נענע קצוצה
אופן ההכנה:
1 שמים במכונת גלידה את כל מרכיבי הגלידה לשעה.
2 מערבבים את כל חומרי הטוויל לכדי עיסה דלילה. מורחים שכבה דקה מאוד על נייר אפייה, מפזרים בנדיבות בוטנים טחונים ואופים כשבע דקות או עד שהטוויל משחים.
3 מערבבים את המסקרפונה והתותים, מעבירים לשק זילוף ומניחים בצד.
4 מבשלים את כל מרכיבי הקולי עד למסה אחידה, מוציאים את כוכב האניס ומוסיפים נענע קצוצה.
5 מרכיבים: מניחים טוויל בצלחת הגשה ומעליו מזלפים קרם מסקרפונה בנקודות. מכסים בעוד שכבת טוויל, וממשיכים לבנות כך את המנה בשכבות. מגישים לצד הגלידה והקולי.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.