אוכל
תמונת AVI׃ mako

קציצות הפתעה ופירה

קציצות בשר במילוי סגול וכיפי, מוגשות לצד תפוחי אדמה אפויים ופירה

בני בן ישראל | מאסטר שף | פורסם 30/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

2 תפוחי אדמה

2 תפוחי אדמה אורגניים

1 סלק

250 גרם בשר טחון

שמיר

בצל

שום

מלח ופלפל

חמאה

בצל ירוק לקישוט

אופן ההכנה:

1 אופים בתנור את תפוחי האדמה האורגניים על מצע של מלח, עד שהם מתרככים. במקביל, מבשלים תפוחי אדמה שלמים בקליפתם בסיר עם מים חמים. מבשלים גם סלק שלם על קליפתו עד שהוא מתרכך.

2 מערבבים את הבשר הטחון עם השמיר, הבצל הקצוץ, השום המלח והפלפל.

3 מקלפים את הסלק המבושל וקוצצים לקוביות. ממלאים כל קציצה בקובית סלק ומטגנים בשמן עמוק עד שהקציצות מזהיבות.

4 מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה, ומערבבים אותו עם חמאה ומלח.

5 מרוקנים את תפוחי האדמה האפויים, מזלפים בתוכם מעט שמן זית ומוסיפים להם קציצות, פירה וקוביות סלק שנשארו.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!