קטאייף
הנה לכם כמה מהאהבות הכי גדולות שלנו, בסדר אקראי: בצק, דברים מטוגנים, ממתקים, כל מה שספוג בסירופ. או במילה אחת: קטאייף
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (15 יחידות):
כוס קמח
רבע כוס סולת
כפית סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית שמרים יבשים
כוס וחצי חלב
2 כפיות או יותר סוכר
לסירופ הסוכר:
כוס סוכר
2 כוסות מים
2 כפיות מיץ לימון
למילוי:
רבע כוס פיסטוק קלוף
רבע כוס אגוז מלך
רבע כפית או יותר סוכר
רבע כפית או פחות קינמון
2 כפיות גבינת קשקבל מגוררת
לקצפת:
2 שזיפים אדומים בשלים, מגולענים
250 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כפית סוכר
אופן ההכנה:
1 מתחילים בקצפת: סוחטים את השזיפים במסחטה ומערבבים את המיץ עם השמנת והסוכר. מעבירים לסיפון טעון בשני בלוני גז, סוגרים ומעבירים למקרר עד להגשה.
2 לבצק: מערבבים את כל המצרכים יחד לבלילה אחידה. נותנים לבלילה מנוחה של 10 דקות לפחות.
3 למילוי :טוחנים את האגוזים במעבד מזון לקבלת פירורים. מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים בפולסים לתערובת אחידה. מוציאים ומעבירים לקערה.
4 לסירופ: מרתיחים את הסוכר ביחד עם המים ומיץ הלימון ומבשלים עד שמתקבל מרקם סמיך. שומרים את הסירופ חמים.ליצירת הקטאייף: מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן. יוצקים עליה חצאי מצקות מהבלילה (כמו פנקייקים) מבלי לגעת בה במהלך ההכנה על האש .
5 משאירים מעל להבה בינונית עד שמתחילים לראות שהבצק התייבש מלמעלה ונוצרו עליו בועות .הבצק צריך להיות עשוי לחלוטין כשמורידים אותו מהמחבת. כך יוצרים פנקייקים מטוגנים מצד אחד מכל הבלילה.מורידים מהאש וממלאים את הבצק העגול במילוי שהכנו (הצד המטוגן כלפי חוץ). מקפלים לצורה של חצי ירח. סוגרים בצדדים עם לחיצות באצבעות.
6 מטגנים את הקטאייף בתוך שמן קנולה עמוק וחם 2 דקות עד הזהבה. מוציאים, טובלים למספר שניות בסירופ ומעבירים לצלחת.
7 יוצקים ליד את קצפת השזיפים מהסיפון ומגישים.